Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najavio utakmicu

Egipatski izbornik: "Treći su na svijetu, ali protiv Hrvatske neće biti teže nego protiv Novog Zelanda"

Hossamu Hassanu će utakmica protiv Hrvatske biti druga na klupi reprezentaciji Egipta.

Hossam Hassan (Foto: Afp)

Hossam Hassan najavio je utakmicu Egipta i Hrvatske u Kairu koju možete pratiti u izravnom prijenosu od 21 sat na Novoj TV i portalu gol.hr.

Egipatski izbornik tvrdi da im je utakmica protiv Vatrenih važna za podizanje morala nakon posrtaja na Afričkom kupu nacija: 

"Prilikom pripreme promatram Hrvatsku kao cjelovitu ekipu. Poštujemo sve njene jake strane. Njena najjača snaga je pak u veznom redu", izjavio je 57-godišnji Hassan na konferenciji za medije u Kairu.

Ova će im utakmica poslužiti kao priprema za kvalifikacijske dvoboje za Svjetsko prvenstvo:

"Utakmica s Hrvatskom nam je važna kao priprema za utakmice protiv Burkine Faso i Gvineje Bissao u lipnju u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo", rekao je Hassan.

Hrvatskoj, pak, taj turnir služi kao priprema za Europsko prvenstvo koje u lipnju počinje u Njemačkoj.

"Hrvatska je treća na svijetu, a njeni igrači su na najvišoj razini. Bit će nam to važna utakmica jer bi nam dobra izvedba i rezultat podigli moral", napomenuo je Hassan.

Prošlog mjeseca preuzeo reprezentaciju Egipta

Hassan, nekadašnji napadač Egipta, postao je izbornik prošli mjesec nakon što je momčad razočaravajuće ispala u osmini finala Afričkog prvenstva od DR Konga na jedanaesterce. Egipat je u njegovom debiju na klupi svladao Novi Zeland s 1:0 pogotkom iz jedanaesterca u 29. minuti.

"Bila je to teška utakmica jer je Novi Zeland dobra ekipa koja nam je predstavljala prijetnju. Utakmica s Hrvatskom neće biti teža", dodao je.

Rekao je da Hrvatska ima "opasne tehničke zamisli u posljednjoj trećini terena". "No ja želim primijeniti svoju ideju, djelomično onakvu kakvu smo imali tijekom utakmice s Novim Zelandom, te vjerujem u pozitivan ishod", izjavio je.

Hrvatska, osvajač brončane medalje na Svjetskom prvenstvu 2022. i srebrne s Lige nacija 2023., igrat će s Egiptom na stadionu "New Administrative Capital Stadium" u predgrađu Kaira. Stadion prima blizu 94.000 gledatelja. Odaziv publike tijekom polufinalnih utakmica bio je slab, pa su izbornici obiju reprezentacija rekli da očekuju više navijača u finalu.

"Brojnost publike pravi razliku kod igrača. Očekujem stoga da bude više navijača jer naša reprezentacija to zaslužuje", izjavio je Hassan.

Zlatko Dalić FOTO Dalić se uoči finala sastao s bivšim izbornikom Vatrenih: Uspješno je vodio klub u Egiptu divider

Mateo Kovačić, Domagoj Vida i Lovro Majer Vatreni propustio posljednji trening: Neće igrati protiv Egipta? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider