Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Posve netipičan nogometaš

Bio na korak do prekida karijere, a večeras igra finale Europske lige: U slobodno vrijeme bavi se poljoprivredom, ribolovom...

Razmišljao je o poljoprivredi, a sada igra finale Europske lige s Manchester Unitedom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije samo godinu dana razmišljao je o prekidu karijere i neizvjesnoj budućnosti, a večeras će biti glavna prijetnja španjolskom Villarrealu u finalu Europske lige. Ime mu je, pogađate, Edinson Cavani.

U posljednjim satima ljetnog prijelaznog roka urugvajski napadač pojavio se na Old Traffordu te potpisao ugovor s Manchester Unitedom na godinu dana.

"Nisam to očekivao", spremno priznaje Cavani, "nogomet mi je tada bio posljednje na pameti", prenosi španjolska Marca.

Razmišljao o prekidu karijere i radu u poljoprivredi

"Samo sam mislio na zdravlje svoje obitelji. Kada smo se skrasili, kada sam bio na svojoj zemlji, sa svojom obitelji, razmišljao sam o prekidu karijere", otkriva Cavani i dodaje kako ga je boljela neizvjesnost prouzrokovana globalnom pandemijom koronavirusa.

gol expired Antonio Conte odlazi iz Intera, presudile su dvije stvari: Već je poznato gdje bi mogao nastaviti karijeru? divider

"Nisam mogao ostati ravnodušan na sve što se tada događalo, boljelo me je to. Vladala je velika neizvjesnost, nitko nije znao što će se događati budućnosti, nisam mogao tada razmišljati o nogometu", kaže urugvajski napadač koji se tada ozbiljno posvetio radu u poljoprivredi.

No kada je Manchester United pokucao na njegova vrata, urugvajski napadač rekao je da. Odlučio je ponovno obući kopačke i vratiti se onome što najbolje zna, a to je zabijanje pogodaka.

Tih i povučen izvan terena, a na terenu "ubojica"

Niti godinu kasnije očekuje ga finale Europske lige protiv Villarreala, a on će biti jedna od glavnih prijetnji španjolskoj momčadi koja želi osvojiti svoj prvi europski trofej u povijesti.

Koliko je netipičan nogometaš, Cavani je pokazao nedugo nakon potpisa za Manchester United. Za razliku od svojih suigrača, urugvajski napadač iskoristio je slobodan dan za odlazak na planinarenje, a kasnije i ribolov.

Na terenu "ubojica", ali izvan terena tiha i povučena osoba koja slobodno vrijeme provodi isključivo sa svojom obitelji. Ne treba mu pozornost medija, svjetla reflektora, samo mu treba miran život s obitelji i rad na polju. Posve netipičan nogometaš.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider