Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Već u nedjelju

Je li Valdas Dambrauskas i dalje čovjek za Hajduk? Odgovor stiže vrlo brzo

Hajduk se nalazi u krizi rezultata, ali i igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Porazom u Osijeku Hajduk je prvi put nakon 2014. godine doživio četiri poraza u nizu na gostovanjima. Tada se radilo o prvenstvenim utakmicama, a sada i onim europskim. Breme je to koje mora ponijeti trener Valdas Dambrauskas, koji je zbog posljednjih rezultata logično na meti kritika.

Vitoria, Dinamo, Villarreal, Osijek. To je niz poraza Bijelih u gostima, no treba reći kako nijedno gostovanje nije bilo nimalo lako. U Guimaraesu je izboren prolaz, a onda je Hajduk primio porciju na Maksimiru i kod Villarreala. Osijek je iskoristio taj cijeli naporan period Splićana i zadao im novi poraz.

Hajduk u tom nizu od šest utakmica ima čak pet poraza i jednu pobjedu protiv Lokomotive, a to definitivno mora upaliti sve moguće alarme u uredima sportskog direktora Nikoličiusa i predsjednika uprave Jakobušića.

Bijeli su u Europi zbilja dobili teške protivnike, no statistika je neumoljiva.

Dambrauskas donio trofej i drugo mjesto, kredita još mora imati

Valdas Dambrauskas prošle sezone doveo je Hajduk na drugo mjesto u HNL-u nakon dugo godina. Osvojen je Kup, prvi trofej nakon devet godina, scene slavlja jasno su pokazale što je to sve značilo navijačima. Zbog iskoraka je doveden, iskorak je postignut.

I zato Dambrauskas još ima kredita i mora ga imati unatoč tome što je jasno vidljivo kako mu momčad ne izgleda dobro, barem ne na razini koja se očekivala ove sezone.

Treba reći i kako je Hajduk ipak treći na ljestvici uz dvije utakmice manje. Dinamo je otišao daleko i sljedeća dva mjeseca bit će ključna. Ako Modri ne ispuste neke bodove u ova dva luda mjeseca grupne faze Lige prvaka, prvenstvo će biti osvojeno praktički prije Svjetskog prvenstva.

Hajduk mora ući u seriju pobjeda ili...

Hajduk pak u tom periodu, u kojem više nema europskih utakmica, jednostavno mora pobjeđivati u svim utakmicama u kojima se to od njih očekuje, a takve su one u sljedeća tri kola.

Prije reprezentativne stanke uoči Lige nacija u drugoj polovici rujna Hajduk će odigrati tri utakmice. Bijeli su umorni od napornih putovanja, a sada neće morati izvan Dalmacije. Prvo u nedjelju na Poljud stiže Slaven Belupo pa oni putuju u Šibenik te dočekuju Istru 1961.

Na Poljud stiže hit prvenstva

Sve osim tri pobjede moglo bi značiti da se Valdasu Dambrauskasu prvi put trese stolica u Hajduku.

Zoran Zekić radi čuda sa Slaven Belupom. Na Poljud stiže druga momčad SuperSport HNL-a i može mu nanijeti novi veliki udarac. Baš kao i ona utakmica s Lokomotivom, Hajduku je Belupo ''finale Lige prvaka''.

Bit će to tek druga prvenstvena utakmica Bijelih na Poljudu ove sezone, imat će nakon nekoliko tjedana opet sedam dana odmora, nema više putovanja i nema više alibija.

Je li Dambrauskas pravi čovjek za Hajduk?

Ukupno glasova:

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider