Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
po ubrzanom postupku

Nikad čudniji raspored Lige prvaka: Grupna faza traje manje od dva mjeseca, a pauza čak tri i pol

Dinamo u Ligi prvaka igra grupnu fazu po osmi put.

Liga prvaka (Foto: Afp)

Zanimljivo će biti vidjeti koga će Dinamo danas od 18 sati izvući na ždrijebu Lige prvaka. Kombinacija je puno, a navijači se zabavljaju slaganjem najlakših i najtežih grupa za Dinamo.

No ova će grupna faza Lige prvaka biti upamćena po nikad kraćem trajanju. Modri će u Ligi prvaka igrati manje od dva mjeseca ako ne završe kao drugi u grupi i izbore osminu finala, što bi bio najveći europski uspjeh kluba u modernoj povijesti.

Grupna faza Lige prvaka kraća od pauze

Grupna faza Lige prvaka počinje već u utorak, 6. rujna. Nikad raniji početak možemo zahvaliti ''zimskom'' Svjetskom prvenstvu u Kataru, koje počinje već u drugoj polovici studenog. Tada se inače još uvijek igraju i Liga prvaka i nacionalna prvenstva, koja će biti prekinuta već u studenom.

Dinamo VIDEO Dinamo saznao protivnike u Ligi prvaka, na Maksimir stižu europski velikani! divider

Grupna faza završava već u srijedu, 2. studenog, ni puna dva mjeseca od njezina početka. U rujnu ćemo gledati prva dva kola, a u listopadu čak tri. Posljednje kolo igra se u prva dva dana mjeseca studenog.

Tri opcije za Dinamo

Ako Dinamo završi posljednji u skupini, bit će to kraj europskog puta ove sezone. Treće mjesto donosi nastavak u Europskoj ligi u sljedećoj godini, a prva dva mjesta donose nokaut-fazu Lige prvaka, koja se nastavlja nakon tri i pol mjeseca, sredinom veljače.

Zanimljivo, finale Lige prvaka je tek 10. lipnja u Istanbulu. Ove je godine održano dva tjedna ranije.

Igrači Dinama slave ukazak u Ligu prvaka Mediji iz susjedstva dive se Dinamu, posebno u Srbiji: "Pokazali su kako se igra za Ligu prvaka" divider

Neće to biti jedina promjena za Dinamo u Ligi prvaka. Prvi put će Modri igrati bez gledatelja na istočnoj tribini, koja je zatvorena radi sigurnosti nakon potresa. Južna tribina je pak rezervirana za gostujuće navijače, pa će Mislava Oršića i ostale navijači bodriti sa svega dvije tribine, srećom najveće na Maksimiru.

Raspored grupne faze Lige prvaka:

  • 1. kolo 6./7. rujan
  • 2. kolo 13./14. rujan
  • 3. kolo 4./5. listopad
  • 4. kolo 11./12. listopad
  • 5. kolo 25./26. listopad
  • 6. kolo 1./2. studeni

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider