Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
novoj tv otkrio dražen ladić

Nema šestorice s Mundijala, ali je tu zato novih osam imena: "Neki ozbiljno konkuriraju za udarni sastav"

Koji su to novi igrači koje je izbornik Zlatko Dalić pozvao na prvo okupljanje nakon svjetskog srebra.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zlatko Dalić objavio je prvi popis svojih nogometaša nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, gdje su Vatreni zaustavljeni u finalu. Na njemu nema šestorice igrača s mundijalskog spiska, ali su zato tu nova osmorica.

Nova TV razgovarala je s Draženom Ladićem, našom nogometnom legendom i Dalićevim pomoćnikom, a on je otkrio kako neki od novih igrača ozbiljno konkuriraju za početni sastav.

Novi popis Zlatka Dalića donosi službeni početak novog velikog reprezentativnog ciklusa, a na popisu je nekoliko novih imena, poput telentiranog vatara Karla Letice. U odnosu na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, tu su i dva nova centralna braniča Mitrović i Milić, te lijevi bočni Borna Barišić, bivši kapetan Osijeka, a sada član škotskog Rangersa.

U veznoji liniji, očekivano su pozive dobili Mario Pašalić i Marko Rog, dok su u napadačkoj liniji pozvani Ivan Santini, koji je briljantno otvorio sezonu u Anderlechtu, te Marko Livaja, koji već duže vrijeme pruža dobre igre u grčkom prvaku AEK-u.

A da bi neki mogli odmah mogli dobiti prigodu u početnom sastavu, otkrio nam je Dražen Ladić.

"Neminovno da će trojica, četvorica biti u prvom sastavu iz ove nove garniture. Očekujem njihove najbolje igre", rekao je Dražen Ladić.

Od onih kojih nema na popisu, tu su jasno Ćorluka, Subašić i Mandžukić, koji su se oprostili od vatrenog dresa. Striniću je nažalost ustanovljena hipertrofija srčanog mišića, a nema ni Duje Ćalete-Cara koji je "ustupljen" mladoj, U-21 reprezentaciji zbog njihovih važnih utakmica. Na popisu, prilično očekivano, nema ni Nikole Kalinića.

"Nikola je napravio jedan gaf na ovom Svjetskom prvenstvu i na njemu je, i mislim da samo o njemu ovisi, da li će i kada biti pozvan ponovo", rekao je Ladić.

Dražen Ladić posebno je stručan komentirati smjenu na golu Vatrenih. Ladić ističe kako je Kalinićeva kvaliteta zapravo već dokazana.

"I prije Svjetskog prvenstva sam rekao da Hrvatska nikad nije imala problem sa golmanima i uvjeren sam da će Kalinić nastaviti tamo di je Subašić stao".

Konačan popis 25-orice igrača na kraju izgleda ovako: uz spomenute Kalinića i Leticu, među pozvanim vratarima je i Dinamov Dominik Livaković. Od braniča, tu su Vida, Lovren, Vrsaljko, Pivarić i Jedvaj, te Barišić, Mitrović i Milić. U veznoji liniji, opet će se za startne pozicije boriti niz sjajnih igrača.

Uz kapetana Modrića i njegova zamjenika Ivana Rakitića, tu su još Brozović, Kovačić, Badelj, Bradarić, Pašalić i Rog. Kvalitete ne nedostaje ni u ofenzivnoj liniji. Pozvani su Perišić, Rebić, Kramarić, Pjaca, te već spomenuti dvojac Santini - Livaja.

"Pred nama su dva odlična izazova, utakmice s velikim protivnicima, a mi svakako želimo nastaviti predstavljati Hrvatsku na način kako smo to radili u Rusiji - hrabro, angažirano i kvalitetno", rekao je izbornik Zlatko Dalić.

"Utakmice želimo iskoristiti prvenstveno za pripremu za Europsko prvenstvo koje je pred nama (2020. godine). Protivnici su sjajni, jake reprezentacije i to je ponovno prilika da, na tragu onoga što je bilo u Rusiji, nastavimo i dalje", komentirao je Ladić.

Utakmica s Portugalom na rasporedu je 6. rujna, a sa Španjolskom pet dana kasnije. Obje utakmice igraju se na gostujućem terenu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider