Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
idući na redu modrić i rakitić?

Slijede li novi oproštaji i tko će se naći na Dalićevu popisu za svega pet dana?

Od osvajanja srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu Hrvatska je ostala bez trojice vrlo važnih igrača u reprezentaciji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ono čega smo se pribojavali, počinje se i ostvarivati. Sjajna srebrna generacija s nedavno završenog Svjetskog prvenstva u Rusiji polako se oprašta od reprezentacije. Slijedi li još oproštaja i tko bi na kraju uopće mogao biti na novom Dalićevom popisu za pet dana?

Otišao dio "senatora", ostali nositelji igre - Modrić i Rakitić

Prvo je svoj odlazak objavio Vedran Ćorluka, godinama naš najbolji branič i nogometaš koji je sa 103 utakmice ukupno 6. po broju nastupa u povijesti reprezentacije. Zatim je njegovim putem krenuo i Mario Mandžukić, apsolutni ljubimac nacije i drugi strijalac u povijesti reprezentacije s 33 pogotka, da bi danas svoj oproštaj od nacionalne momčadi objavio i jedan od najvećih ruskih junaka, sjajni Danijel Subašić.

Pa se samo po sebi nameće pitanje: hoće li se ovoj trojici vatrenih senatora uskoro pridružiti još netko?

Ovim slijedom događaja od glavnih nositelja momčadi ostali su zapravo glavni igrači: Luka Modrić s 32 godine i Ivan Rakitić s okruglih 30. S tim da je ovdje važno naglasiti da će najbolji igrač Svjetskog prvenstva uskoro, točnije za tri i pol tjedna, napuniti 33. Kod Rakitića je situacija ipak nešto drugačije, budući je 30. rođendan proslavio 10. ožujka. Njihov odlazak bio bi potpuno nenadomjestiv.

Ne treba strahovati, ima niz sjajnih igrača koji dolaze

Što se tiče Subašića, on je i već nekoliko puta sam naglasio da je Lovre Kalinić, 28-godišnji najbolji vratar belgijskog prvenstva, njegova itekako dostojna zamjena.

Kod ostalih ne bi trebalo biti straha od opraštanja jer Perišić, Lovren, Vida i primjerice Badelj imaju 29 godina i sigurno mogu odraditi još jedan dobar kvalifikacijski ciklus.

A to onda itekako vrijedi i za 27-godišnjeg Andreja Kramarić, te jasno: one još mlađe, poput Šime Vrsaljka koji je u siječnju napunio tek 26 godina, zatim dalje njegovog vršnjaka, ali punih 11 mjeseci mlađeg Marcela Brozovića, dok bi Ante Rebić i Mateo Kovačić trenutačno kao 24-godišnjaci i primjerice Marko Pjaca, kao mladić koji je u svibnju napunio 23, zapravo svi zajedno trebali još godinama biti kamen temeljac Vatrene momčadi.

A još u Rusiji nisu bili neki na koje se može ozbiljno računati. Poput jako talentiranog mladog pokera asova: Krovinovića, Benkovića, Vlašića i Brekala, te primjerice Pavićića i Mora i onih koji su već bili u krugu reprezentacije poput Ivana Santinija, Marija Pašalića, Marka Roga i Alena Halilovića.

U svakom slučaju, izbornik Dalić ostao je bez nekoliko važnih pojedinaca, ali kvalitete mu neće nedostajati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider