Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ancelotti na mukama

Drama u Madridu: Real je pogodila apsolutna katastrofa

Real Madrid ulazi u vrlo važne utakmice s Gironom u derbiju La Lige i s Leipzigom u Ligi prvaka s velikim problemima u obrani…

Igrači Reala slave pogodak Judea Bellinghama (Foto: Afp)

Drama na Santiago Bernabeuu uoči večerašnje utakmice s Gironom. Real Madrid ostao je i bez posljednjeg prirodnog stopera. Naime, Antonio Rüdiger ipak neće moći igrati protiv Girone, a ni protiv Leipziga u prvoj utakmici osmine Lige prvaka.

Zrinka Ljutić Zrinka Ljutić ostala bez postolja: Presudile su greške u drugoj vožnji divider

Vijest je objavljena jutros putem klupskog službenog liječničkog izvješća. Dijagnosticirana mu je ozljeda butnog mišića lijeve noge.

Njemački će reprezentativac tako opet izbivati s terena nakon što je propustio derbi s Atleticom, ali ovaj put neočekivano jer se smatralo da se oporavio.

Rüdiger ipak ne može

Rüdiger je doživio jak udarac u duelu s Greenwoodom na utakmici s Getafeom. Isprva se mislilo da nije ništa ozbiljno, no ispostavilo se da je stradao mišić.

Rüdiger je cijeli tjedan radio s fizioterapeutima i malo-pomalo je ulazio u dinamiku treninga momčadi, ali ipak se nije dobro osjećao. Dodatni pregledi utvrdili su da postoji ozljeda mišića (vastus medialis), baš na mjestu gdje je zadobio udarac, te da ne može igrati protiv Girone, a ni protiv Leipziga.

Filip Zubčić Filip Zubčić završio među deset najboljih: Odermatt ponovno oduševio divider

Kako Marca piše, ta je vijest izazvala veliku dramu u redovima Reala, koji osim što ostaje u dvije važne utakmice bez najkonstantnijeg igrača u dosadanjem dijelu sezone, gubi i jedinog središnjeg braniča koji je ostao na raspolaganju Carlu Ancelottiju.

Kraljevski klub u ključnom je trenutku sezone pogodio najgori mogući scenarij u središtu obrane. Sezona je počela s Militaovom ozljedom, a pehovi su se nastavili Alabinim puknućem križnih ligamenata.

Real je odolijevao zahvaljujući Rüdigeru i Nachu, dvojici preostalih središnjih braniča. Rüdiger je igrao odlično i zbog toga Real nije išao po nova pojačanja.

Real ostao bez središnjih braniča

"Tu su Rüdiger i Nacho, a ako ustreba, tu je i Tchouameni", poručivali su iz Kraljevskog kluba.

Naravno da su Madriđani teško moglo predvidjeti da će u isto vrijeme ostati i bez Rüdigera i bez Nacha. I to se dogodilo u tjednu u kojem Real dočekuje Gironu, trenutačnog najvećeg rivala u La Ligi, a potom gostuje u Leipzigu u nokaut-fazi Lige prvaka.

Madriđani se nadaju da će se Nacho oporaviti za dvoboj s Leipzigom, ali to još nije potvrđeno i potpuno je neizvjesno.

Antonijo Rački Tužna vijest iz Rijeke: U teškoj prometnoj nesreći poginuo poznati hrvatski olimpijac divider

„To je apsolutna katastrofa koja prisiljava Ancelottija da ponovno kemija“, konstatira Marca.

Već je izvodio 18 različitih obrambenih postava u dosadašnjem dijelu sezone. Protiv Atletica su na mjestu stopera igrali Carvajal i Nacho, a izgledno je da će protiv Girone zaigrati Carvajal i Tchouameni. Dakle, dvojica igrača koji su kroz karijeru odigrali jedva četiri utakmice u središtu obrane.

Ancelotti na mukama

Druga opcija je da se Ancelotti odluči za stopera iz omladinskog pogona. Mlađahni Jacobo Ramon uvršten je na popis kandidata za utakmicu s Gironom.

U Realu su i dalje uvjereni da su dobro odlučili što nisu išli po nova pojačanja u zimskom prijelaznom roku. Madriđani kažu da na tržištu nije postojala neka bolja opcija od onog što već imaju.

No nisu računali da će im se dogoditi bolnica na kraju grada u zadnjem redu. Ozlijedili su se baš svi stoperi koje imaju na raspolaganju. To je doista raritet. Treba dodati da je otprije ozlijeđen i vratar Thibaut Courtois, što pojačava priču o pehu koji ih prati ove sezone.

Real Madrid - Girona FC Live Score 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider