Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sumnjiv odlazak iz kluba

Drama u hrvatskom prvoligašu, bivši trener za Dnevnik Nove TV otkrio detalje: "To je najveća sramota"

Nakon Dinama, kriza se dogodila i nešto zapadnije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred hrvatskim je klubovima razdoblje velike neizvjesnosti zbog pandemije koronavirusa. Kriza koja je nastupila počela je, čini se, na površinu izbacivati i prljavo rublje. Nakon sukoba u Dinamu, gdje je Nenad Bjelica na izlaznim vratima, slična situacija dogodila se i u zaprešićkom Interu. Trener je klub napustio pod čudnim okolnostima.

''Inter je stalno u financijskim problemima, tako da smo uvijek naviknuti na krize", rekao je direktor Branko Ljaljak.

Samo tjedan kasnije, kriza u Zaprešiću poprima obrise sapunice. Željko Petrović obznanio je mimo kluba kako više nije trener Intera, a iz Nizozemske gdje živi poručuje da su razlozi idući:

gol expired Ruski milijarder oduševio svojim ponašanjem tijekom koronavirusa divider

"Ja sam došao s ljudima koji su došli u klub. I otišao sam s ljudima koji su izašli iz kluba."

A koji su to ljudi s kojima ste došli i s kojima odlazite iz kluba?

Direktor ima svoju verziju priče

"Pa ovi svi što su poznati, mislim ne trebamo opet ponavljati, i imena da ponavljam, nema potrebe..."

Petrović je Inter preuzeo u siječnju nakon odlaska Samira Toplaka. Do prekida prvenstva u sedam utakmica osvojio je četiri boda. Branko Laljak tvrdi kako su mu presudili upravo slabi rezultati.

"Inter Zaprešić i gospodin trener Željko Petrović raskinuli su sporazumno ugovor o treniranju, zbog sportskih razloga. Odnosno, klub je jednostavno nezadovoljan s rezultatima u proljetnom dijelu sezone."

gol expired Kapetan Ćorluka i suigrači uzburkali duhove: Prvotno odbili smanjenje plaća, Ćorluka se oglasio divider

Crnogorski trener u Zaprešić je došao posredstvom nogometnog menadžera Velibora Kvrgića. Uostalom, nakon što je čuo Laljkove razloge za prekid suradnje, i sam Petrović postao je puno konkretniji...

"Ako je to izjavljeno, onda je to najveća sramota što može biti izrečena o tome."

Bivši trener se otvorio: "Nitko me nije nazvao..."

"Mene nitko nije nazvao da mi da otkaz, mene je nazvao Velibor Kvrgić i rekao mi je da oni napuštaju klub i da više nema financiranja kao što je dosad bilo. I ja sam rekao: 'Nema problema, pošalji mi samo raskid ugovora i onda ja napuštam s vama.'''

Velibor Kvrgić vlasnik je agencije Love players, koja u zaprešićkom klubu službeno ima šestoricu igrača - najskuplji je Slovenac Matija Rom, slijedi Bugarin Conev, tu je i Dinamov napadač na posudbi u Interu Komnen Andrić, potom dva domaća nogometaša Bosec i Postonjski, te još srpski branič Savić.

gol expired Teške optužbe u Barceloni: "To je prljav posao, vjerujem da je netko uzeo novac" divider

Laljak priznaje da je Kvrgić financijski pomagao Interu u vidu pozajmica, da je i ove zime sudjelovao u dovođenjima dvojice nizozemskih pojačanja, te da se suradnja nastavlja...

"Gospodin Kvrgić, kao i 10 godina prije, pa sve do danas i u budućnosti, će i dalje biti support odnosno sportski partner NK-a Inter Zaprešić."
Čelni čovjek Intera također opovrgava spekulacije da im slijedi igrački egzodus. A menadžer Kvrgić na naš upit za komentar cijele situacije odgovara SMS-om:

"Vjerujem da ćete poštivati, nemam komentara."

Što bi moglo značiti da se jasan rasplet ne nazire, kako to već u sapunicama obično i biva...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider