Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trener na njihovoj strani

Kapetan Ćorluka i suigrači uzburkali duhove: Prvotno odbili smanjenje plaća, Ćorluka se oglasio

Sportska tema broj 1 u Rusiji jesu pregovori oko smanjenja plaća u redovima tamošnjeg doprvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veliku pozornost ruske javnosti privukli su događaji u moskovskom Lokomotivu, klubu čiji je kapetan hrvatski stoper Vedran Ćorluka.

Klub je zbog pandemije koronavirusa krenuo u rezanje plaća igračima, ali oni su odbili prvi prijedlog uprave. Iz drugog pokušaja ipak su se dogovorili - igrači su pristali na 40 posto manju plaću, a prema pisanju ruskog Sport Expressa, postoji mogućnost kompenzacije u budućnosti.

Na njihovu stranu stao je trener Juri Semin u komentaru za isti medij.

gol expired Ruski milijarder oduševio svojim ponašanjem tijekom koronavirusa divider

''Igrači Lokomotiva zaradili su klubu velik novac dvama uzastopnim plasmanima u Ligu prvaka. Iz nekog razloga, nitko ne obraća pozornost na to. Stoga, ne krivite njih za pohlepu i nezahvalnost, da ne misle na klub koji ih hrane. To je uzajamni proces, oni također hrane klub", tvrdi Semin, koji dodaje da su njegovi igrači momci velikog srca koji često doniraju potrebitima bez znanja javnosti.

O svemu se oglasio i Ćorluka u izjavi koju prenosi službena stranica kluba u vlasništvu Ruskih željeznica.

''Pandemija koronavirusa udarila je na naš uobičajen način života i ekonomiju svih država. Uvijek smo bili puni poštovanja prema zaposlenicima Ruskih željeznica koji brinu za nas. Sada ih moramo podržati. Igračima diljem svijeta smanjit će plaće, a naša momčad isto smatra taj korak neophodnim, pa se dečki i ja odričemo 40 posto primanja do nastavka sezone", rekao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider