Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Borba za tron

Drama u Dinamu: Dvije struje pozivaju se na kršenje statuta, a Mamić priprema novi potez?

Dvije struje bore se za prevlast na čelu Dinama.

Drama u Dinamu se nastavlja. Članovi Izvršnog odbora odbili su provesti odluku skupštine i Krešimir Antolić ostaje član uprave Dinama.

Od 13 članova Izvršnog odbora sedam ih je bilo protiv Antolićeve smjene, a šest za smjenu. O daljnim koracima predsjednik uprave Barišić nije htio puno pričati, a puno rječitiji nisu bili ni ostali članovi Izvršnog odbora, bili oni uz Antolića ili Zdravka Mamića.

Jedna i druga strana pozivaju se na kršenje statuta kluba u kojem su izdvojili dva članka, ali različite stavke.

Oni koji podržavaju Mamića podvlače članak 34, stavak 1 koji kaže da je Izvršni odbor je "izvršno tijelo Skupštine kojoj odgovara za svoj rad", te članak 35. stavak 1 koji kaže da "Izvršni odbor kluba provodi odluke, zaključke i preporuke Skupštine".

Antolić i Šepat Antolić i gradonačelnik razgovarali o novom stadionu: "Stanje u Dinamu? Sve super" divider

No taj isti članak ima i stavak 5 koji kaže da Izvršni odbor "imenuje i razrješava predsjednika Uprave i članove Uprave kluba", a na njega se poziva Antolićeva struja.

Skupština na kojoj je izglasano nepovjerenje Antoliću je, prema riječima očevidaca, bila jedna od najmučnijih ikad, a to je za kamere Nove TV potvrdio i predsjednik Mirko Barišić.

Reporter Marko Šepat javio se za Dnevnik Nove TV ispred maksimirskog stadiona, a osvrnuo se na priopćenje gradonačelnika Tomaševića koje se tiče stadiona, ali u istom je naglašena važnost zakonitog i transparentnog poslovanja kluba u Dinamu.

Amra Peternel i Krešimir Antolić Preokret u ratu unutar Dinama: Antolić ostaje član Uprave, ali pitanje je koliko još divider

Već duže vrijeme tinja sukob u Dinamu, ali to je postalo javno nakon skupštine na kojoj je izglasano nepovjerenje Antoliću. No zapisnik s te skupštine morat će verificirati Ured za upravu i imovinsko-pravne odnose, kojem je jedan član uprave poslao žalbu i zatražio da se ta Skuština proglasi nelegalnom.

Iz tog ureda je pak stigao odgovor za Dnevnik Nove TV da oni nikakvu žalbu nisu zaprimili.

Zdravko Mamić bi mogao isforsirati izvanrednu Skupštine kluba, a za to mu trebaju potpisi većine skupštinara, dvije trećine njih. No Mirko Barišić, predsjednik Uprave ima 60 dana da donese odluku na taj Mamićev zahtjev i da se sazove ta skupština kluba.

No Mamić ne mora dugo čekati, već u ožujku je Skupština kluba na kojoj će pokušati postaviiti nove skupštinare, novi Izvršni odbor i novog predsjednika. Bit će prava igra živaca i vremena.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider