Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nazire se sretan kraj

Drama hrvatskog nogometaša u Izraelu: Sa suprugom zapeo u ratnoj zoni

Maccabi Haifa uspjela je pronaći način da hrvatski nogometaš napusti Izrael.

Lorenco Šimić u hrvatskom dresu (Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix)

Već četvrti dan bijesne žestoke borbe između izraelske vojske i Hamasa, zbog čega je većina stranih sportaša već napustila ratom zahvaćenu državu, a hrvatski nogometaš Lorenco Šimić i njegova obitelj proživjeli su pravu dramu.

Iznenadni napad Hamasa, koji se dogodio prošlog vikenda, zatekao je Šimića u Haifi gdje živi i nastupa za izraelskog prvaka Maccabi kojem se pridružio ovog ljeta. 

Pokušao je odmah napustiti zemlju sa svojom obitelji, no uskoro su počeli problemi, i to jedan za drugim. Prvo je bilo problema s putovnicom njegove supruge, no Maccabi je intervenirao i razriješio problem, piše tamošnji Sport5.

Nažalost, nije stalo na tome. Dugo se vremena uopće nije znalo hoće li obitelj Šimić pronaći način da odleti iz Izraela jer nije bilo leta s kojim bi se vratili u domovinu:

Dominik Livaković Brutalna statistika Fenerbahčea: S Livakovićem su najdominantniji klub Europe! divider

"Izrael. Tako da barem zasad otpada mogućnost da Croatia Airlines po nalogu Vlade uputi avion u Tel Aviv po hrvatske državljane koji se žele vratiti u Hrvatsku", napisala je njegova supruga Ružica i ukazala na gorući problem za hrvatske državljane koji su zapeli u Izraelu.

Srećom, klub je intervenirao i uspio razriješiti problem. Za utorak ujutro organizirali su obitelji Šimić let za Atenu, a odatle za Zagreb.

Dodajmo kako je Šimić karijeru započeo u splitskom Hajduku, a još je nosio dres Sampdorije, Empolija, SPAL-a, Rijeke, Ascolija, Leccea i drugih klubova.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider