Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NEOČEKIVANI ODLAZAK

Došao je do finala Lige prvaka i smatralo ga se budućim trenerom Hajduka, a sad je napustio klub

Nakon osam uzastopnih godina rada u raznim ulogama unutar kluba Marijan Budimir više nije dio HNK-a Hajduk.

Marijan Budimir (Foto: Vojko Basic / CROPIX)

Nedugo nakon što je prestao biti trener NK-a Široki Brijeg, gdje je dobio otkaz zbog slabijih rezultata, Marijan Budimir više nije ni zaposlenik HNK-a Hajduk.

Trener koji je prošle sezone napravio senzaciju izborivši finale Lige prvaka mladih, gdje je Hajduk tek u finalu zaustavljen od nizozemskog AZ-a, odluku o dolasku obznanio je na profilu svoje supruge na Instagramu.

U Hajduku skoro pola života

"Od danas se sporazumno prekida moja suradnja s HNK-om Hajduk. U Hajduku sam proveo osam godina kao igrač u omladinskoj školi te osam godina kao trener, skoro pola života. Pružio mi je priliku raditi ono što najviše volim i najbolje znam, nadam se da sam mu se radom i rezultatima bar malo odužio", napisao je između ostalog Budimir. Zahvalio je svim radnicima klubova i dodao:

"Nikada neću zaboraviti Manchester City, Dortmund, Ženevu, to veselje, radost i vjeru u Hajduk kakav bi svi željeli. Naravno, i dva dočeka u Splitu, na stadionu i na Rivi. Osjećao sam se tako sretno, ponosno, ispunjeno."

Trenutačno nije poznato kakvi su planovi 43-godišnjeg Budimira, odnosno je li do raskida došlo zbog neke dobre ponude za drugi posao.

Ovime će iznenađeni ostati mnogi koji su vjerovali kako je nakon uspjeha s juniorima neki normalan slijed da Budimir u bližoj budućnosti postane trener prve momčadi Hajduka. 

Nije isključeno da će se to dogoditi, no čini se da će ipak prije toga morati prikupiti još nešto iskustva na poslovima koji mu u budućnosti slijede.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider