Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ljeto će dati odgovor

''Dosadnom'' Hajduku se ovo nije dogodilo čak punih sedam godina: Je li Leko odustao?

U završnici sezone Hajduk je napokon stabilizirao svoju igru.

Hajduk (Foto: Duje KLarić/Cropix)

Je li trener Ivan Leko prekasno pronašao formulu za igru Hajduka ili je ovo odraz ''završene sezone'' i igre bez pritiska? Rekli bismo i jedno i drugo. Hajduk je s 3:0 pomeo Osijek Stjepana Tomasa koji se grčevito bori za četvrto mjesto i Europu, a posebno se nakon utakmice istaknuo jedan podatak.

Hajduk gol nije primio već petu utakmicu u nizu, a to se zadnji put dogodilo prije punih sedam godina, u travnju 2016. godine pod Damirom Burićem koji pak drži apsolutni rekord kluba s čak osam utakmica bez primljenog gola iz jeseni 2015. godine.

Novi je niz krenuo nakon poraza na Rujevici od Rijeke. Pobjeda 2:0 protiv Varaždina, pa dvije nule s Goricom i Dinamo te dvije čiste 3:0 pobjede kod Lokomotive i protiv Osijeka.

Leko i Tomas Leko: ''Awaziem je sigurno jedan od najboljih stopera lige kada je fokusiran'' divider

Čak sedam godina Bijeli nisu ovako stabilizirali igru i zatvorili pristup vratima Ivana Lučića, a ono što je najzanimljivije je što je stoperski par opet bio Awaziem – Borevković, dvojac koji je zbog svog manjka koncentracije i loših reakcija opravdano bio prozivan ranog proljeća kada se lomila bitka za naslov prvaka.

Lekin mali trijumf, ali je li to ono što želi?

Apsolutno je jasno kako nije isto igrati pod pritiskom borbe za naslov i sada kada je pritisak popustio, no sedam godina od ovakvog niza ipak je mali trijumf Ivana Leke.

Pitanje je samo je li i njemu drago zbog tog podatka s obzirom na vlastito priznanje kako ga više uzbuđuje ''divlji nogomet'' kakvom je težio kada je momčad preuzeo ove zime.

Leko je priznao kako voli svojevrsno ludilo na terenu, napadački nogomet u kojem njegov momčad dominira i većinom boravi na suparničkoj polovici. No pokazalo se kako je u takvom neredu Hajduk bio previše ranjiv na svojoj polovici, a HNL klubovi prejaki da takvu filozofiju s ovim igračima Bijelih ne bi lako iskorištavali.

Splitski trener je, možda ipak prekasno, odustao od svog nauma, momčad se stabilizirala, ali pitanje je li što naučio po tom pitanju ili sprema još jednu ofanzivu ovog ljeta ukoliko mu uprava dovede pojačanja po njegovoj želji.

Ivan Leko Ivan Leko (Foto: Damir Skomrlj/Cropix)

Hajduk u formi pred finale, ljeto će dati konačni odgovor

Na pitanje na press-konferenciji nakon 3:0 protiv Osijeka smatra li ovakav Hajduk dosadnim, nije htio odgovoriti, no pretpostavljamo kako će u ovom izdanju Bijeli dočekati i najvažniju utakmicu sezone, 24. ovog mjeseca na Rujevici u finalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Šibenika.

Do kraja prvenstva ostale su im još samo dvije utakmice, u Koprivnici i protiv Šibenika na Poljudu u posljednjem kolu. Pretpostavlja se kako će kod Slavena Leko odmoriti najvažnije igrače zbog finala Kupa pa će niz bez primljenog gola biti ugrožen, ali važnije mu je ono što slijedi nakon toga.

Ukoliko se ne dogodi šokantan gubitak trofeja na Rujevici, Leko će voditi Hajduk i u novoj sezoni. Vjerojatno sve zanima kojim će putem krenuti ovog ljeta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider