Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za Dnevnik Nove TV

Domagoj Bradarić: "Ovdje je kao u Hajduku, kad se izgubi - nema goreg, a kad se dobije - diže se u nebesa"

A, dio Serie A od ove je sezone i bivši hrvatski reprezentativac Domagoj Bradarić. 23-ogodišnji Splićanin na ljeto je iz Lillea preselio u Salernitanu što se pokazalo dobrim potezom.

Još prije dvije i pol godine Domagoj Bradarić debitirao je za reprezentaciju Hrvatske asistencijom u pobjedi u prijateljskoj utakmici protiv Švicarske...

Prije toga je kao najmlađi kapetan u povijesti Hajduka, u ljeto 2019., za 6,5 milijuna eura prešao u Lille. To je i danas treći najveći transfer igrača s Poljuda, iza Vlašićevog odlaska u Everton, te Kalinićevog u Blackburn.

Domagoj Bradarić Salernitana predstavila Bradarića: Evo koliko će Hajduk zaraditi od ovog transfera divider

Bradarić je s Lilleom pretprošle sezone ostvario jednu od najvećih senzacija europskog nogometa, osvajanjem francuskog prvenstva ispred bogatog i zvijezdama nakrcanog PSG-a...

Ribery pomoćni trener

No, u trećoj sezoni minutaža se drastično smanjila, pa je od nekoliko ponuda, prihvatio poziv Salernitane.

"Na kraju, mislim da je bila najbolja odluka, kao što se sad i pokazuje, da odem, da steknem samopouzdanje i, evo, trenutno, stvarno sam zadovoljan", rekao je Domagoj Bradarić za Dnevnik Nove TV.

gol expired Hajduku donio treću najveću odštetu u povijesti, a sada seli u novi klub: Čeka se potvrda! divider

Zanimljivo, u Salernitani vas je dočekao veliki Franck Ribery, ali je u međuvremenu završio karijeru. Kakav je izvan terena?

"Ma super, super, stvarno odličan lik. I još je s nama, sad nam je kao pomoćni trener, al ono...veza između ekipe i stručnog stožera, tako da, super stvarno, drago mi je šta je tu, šta pomaže, daje neko svoje iskustvo, a opet s druge strane je prijatelj svima."

Sezonu Bradarićeve momčadi obilježila je specifična situacija sa sada već bivšim trenerom. 15. siječnja Salernitanu je s čak 8:2 pregazila Atalanta, pa je Davide Nicola, prilično očekivano dobio otkaz. No 36 sati poslije - veliki obrat, Nicola je vraćen na svoju poziciju. Ipak, nakon 28 dana, uslijedio je definitivni otkaz i dolaska poznatog Portugalca Paula Souse.

"Davide Nicola, stvarno ga cijenim, stvarno veliki emotivac kao trener. Kad se vidjelo da to ne ide opet se promijenio trener. Mislim da je igračima dobro došla ta promjena i evo sad, počeli smo nizati dobre rezultate i mislim da će bit dobro."

U Salernitani kao u Hajduku

Dugo je dobro bilo i u Lilleu, pa kako je došlo do velike negativne promjene?

"Nakon što smo osvojili prvenstvo i sve, promijenio se predsjednik, otišao je i sportski direktor i trener i sve se promijenilo. Došli su neki novi igrači, predsjednik je imao neke nove ideje i za mene je od tog trenutka sve krenulo nizbrdo", kaže.

Pratite li HNL, odnosno, pratite li svoj Hajduk?

"Gledam sad šta se događa dole. Tu se nema šta komentirat, kažeš li nešto, to se uvik... Ništa, nema šta nego radit, dobivat više utakmica, fokusirat se. Njima je uvijek problem kad se upadne u neke, ma kao i ovdje. I ovdje kad se izgubi je ono, nema goreg, a kad se dobije, onda se diže u nebesa", priča Bradarić.

Vrtlog nogometnog profesionalizma i Bradarića je odvukao sa staza strelovitog napretka. No, uspješnim dokazivanjem u cijenjenoj Serie A, čini se da je sazrio i spreman za novi veliki iskorak u karijeri.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider