Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ostao je liječnički

Hajduku donio treću najveću odštetu u povijesti, a sada seli u novi klub: Čeka se potvrda!

Povremeni hrvatski reprezentativac Domagoj Bradarić sutra potpisuje za Salernitanu iz Serie A.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čelnici Salernitane zatvorili su pregovore za dolazak Domagoja Bradarića. Sada već bivši nogometaš Lillea stiže u Italiju za odštetu u visini od pet milijuna eura plus bonusi.

Bradarić avionom sutra stiže u Napulj, odakle će produžiti za Salerno gdje ga čekaju liječnički pregled. Prođe li sve u redu, potpisat će ugovor za momčad koja se prošle sezone u dramatičnoj završnici spasila ispadanja iz elitnog razreda talijanskog nogometa, Serie A.

Prve nogometne korake Bradarić je napravio u Hajduku koji ga je 2020. godine prodao za treću najveću odštetu u klupskoj povijesti. Zaradili su na njemu čak 6,5 milijuna eura, plus dva u bonusima, piše Gianluca di Marzio.

Na prvom je mjestu transfer Nikole Vlašića u Everton za 11 milijuna eura, a na drugom Nikole Kalinića u Blackburn za 7 milijuna eura.

Želi ići na Svjetsko prvenstvo?

Tri je sezone proveo u Lilleu za kojeg je ukupno upisao 76 nastupa, jedan pogodak i šest asistencija, ali posljednju sezonu neće pamtiti po dobrom. Zaigrao je tek 16 puta, od čega 14 u francuskom nogometnom prvenstvu.

Marko Rog (Foto: AFP) Talijani otkrili moguću transfer-bombu Hajduka: Dolazi li na Poljud najskuplji HNL-ov transfer u povijesti? divider

Bradarić će od sljedeće sezone igrati u Italiji, a dobrim igrama pokušat će ponovno zaraditi poziv izbornika Zlatka Dalića u hrvatsku nogometnu reprezentaciju, za koju je, do sada, upisao četiri nastupa.

Debitirao je u listopadu 2020. godine protiv Švicarske, a posljednji nastup upisao je u studenom iste godine protiv Portugala u susretu Lige nacija. Iako je išao na Europsko prvenstvo 2020. s Vatrenima, Bradarić nije upisao niti minute na terenu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider