Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pojavila se snimka incidenta

Dobro došli u crveni pakao: Pogledajte kako je iz busa izgledao put kroz navijače Liverpoola

Video iz autobusa Manchester Cityja otkriva kako je izgledao put Građana prema Anfieldu, koji nije prošao bez izgreda.

Autobus Manchester Cityja ispred Anfielda (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Mitski Liverpoolov Anfield podsjetio je na najbolje dane u utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja, u kojoj su Redsi slavili s 3:0 i napravili veliki korak prema polufinalu.

Frenetična atmosfera na stadionu savršeno se uklopila s furioznom igrom domaće momčadi; tribine su nosile Kloppovu momčad prema velikoj pobjedi i dojam je da su navijači doista bili 12. igrač.

Osim na stadionu, vatreno je bilo i ispred njega. Navijači su okupirali prilaznu ulicu kako bi dali podršku svojoj momčadi, ali i dodatno zastrašili svoje protivnike. Nakon utakmice pomoćnik Pepa Guardiole Manuel Estiarte, inače ponajbolji vaterpolist svih vremena, podijelio je video vožnje kroz ''crveni pakao''.

Navijači Liverpoola stvorili su gustu maglu od dimnih bombi i baklji i prizor doista izgleda zastrašujuće. Nažalost, atmosferu su narušili pojedinci koji su bacali boce i druge predmete prema autobusu; na snimci se jasno čuju tupi udarci u Cityjevo vozilo.

 

A post shared by manel.estiarte (@manel.estiarte) on

Britanska policija istražuje napad na autobus koji je prilično oštećen, a u izgredu su lakše ozlijeđena dva policajca na motociklu koja su bila u pratnji.

"Tako ponašanje je nepihvatljivo i potpuno neočekivano. Ja jesam nov na Otoku, ali nisam vjerovao da se ovako nešto može dogoditi u Liverpoolu. Iako za to nije kriv Liverpool, već huligani", kazao je trener Citya Pep Guardiola.

Situacija se nakon nekog vremena smirila, a iz Liverpoola je stigla promptna reakcija.

"U najvećoj mogućoj mjeri osuđujemo scene koje su prethodile našem četvrtfinalu Lige prvaka, a koje su rezultirale štetom koja se dogodila ekipi Manchester Cityja prilikom njihova dolaska na Anfield. Bezrezervno se ispričavamo Pepu Guardioli, njegovim igračima, osoblju i dužnosnicima koji su se zatekli u autobusu. Ponašanje brojnih pojedinaca je bilo neprihvatljivo i klub će u potpunosti surađivati s vlastima kako bi se identificirale odgovorne osobe. Sad je prioritet ustanoviti činjenice i ponuditi Manchester Cityju svu potrebnu podršku", objavio je Liverpool na svojoj službenoj stranici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider