Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
djeca pobjednici

VIDEO Više od stotinu djece s poteškoćama u razvoju na turniru: Devet ekipa i inozemni sudionici

Pala je čak i poneka suza… Ali samo kratko. Ubrzo radost na licima ovih malih, ali velikih ljudi… Međusobni pozdravi rivala no prije svega pravih prijatelja

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk, Dinamo, Osijek, Rijeka, Slaven Belupo, Sloga iz Čakovca, Istra, te Munchen 1860 i selekcija iz Sjeverne Makedonije. Ukupno devet ekipa i više od stotinu djece s poteškoćama u razvoju, na 13. izdanju projekta Special Power League, u organizaciji Udruge Akademija zdravog življenja.

''Na dobrom tragu smo, na stvaranju Europske lige za djecu s poteškoćama u razvoju i uz pomoć naravno naših Saveza, Saveza naših partnera, pokušat ćemo to u što skorijem roku realizirati. Siguran sam da će Rovinj i Istra biti domaćini sljedećih izdanja još na većem nivou'', kaže organizator.

Već sada su to bili na sjajan način, što potvrđuju inozemni sudionicI. 

''Uživaju djeca, da ti kažem, pravo. I ova djeca kažu, da ostanemo još 7 dana, zato što je najbolje. Znači, Istra, osobito Rovinj, Poreč, Dalmacija cijela gdje je Jadransko more, to je najbolje da znate'', govori Makedonac.

gol expired Dnevnik Nove TV doznaje: Josip Drmić napušta Rijeku i ide u Dinamo divider

''Zaista je sjajno. Odlične utakmice i jaki protivnici. Puno zabave i stvarno uživamo ovdje'', dodaje Nijemac.

Koliko su ovakvi događaji važni za ovu djecu najbolje će reći njihovi roditelji.

''Njima je to prvenstveno važno radi druženja, sa svim ostalim sudionicima, djecom i odraslima. Jer u biti svi su oni pobjednici. I smatram da bi ih svi trebali podržati u tome'', govori mama iz Čakovca.

''Osjećamo se ravnopravniji, jači, i sigurniji, po pitanju svega što ih ubuduće čeka u životu. Znači, lakše će se snaći, integracija će biti veća, ljudi će više razumjeti'', istaknula je mama iz Splita.

Hajduk - Gorica VIDEO Hajduk minimalno protiv Gorice u uvertiri za derbi s Dinamom: Autogol Jovičića prekinuo Toplakov niz divider

Kako je njima nositi Hajdukov dres, evo stekao sam dojam u par minuta da su oni uživljeni u te uloge i da ga s ponosom imaju na sebi?

gol expired VIDEO Maestralan gol Marcela Brozovića u pobjedi Intera, Perišić asistirao divider

''Oni su vam toliko ponosni, kad dođu kući, to se sprema, čisti, drži, slaže…“

A veliki derbi bio je poslastica, žustar, s puno prilika, igran u vatrenoj atmosferi. Na kraju Hajduk – Dinamo 2:1.

Pala je čak i poneka suza… Ali samo kratko. Ubrzo radost na licima ovih malih, ali velikih ljudi… Međusobni pozdravi rivala no prije svega pravih prijatelja

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider