Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bore se za promociju

Kakav potez nizozemske legende: Vratio se iz mirovine da bi pomogao prvom klubu

Dirk Kuyt se još jednom vratio u svoj klub. Nakon što je oduševio nogometni svijet kada je Feyenoord odveo do titule, njegova je pomoć sada potrebna u klubu kojem se pridružio s pet godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dirk Kuyt je nizozemski nogometaš najpoznatiji po igrama za Liverpool. Osim za engleskog velikana, nastupao je i za Utrecht, dva puta Feyenoord, Fenerbahče i Quick Boys, malo poznati nizozemski klub u kojem je počeo, a po svemu sudeći će i završiti karijeru.

Kuyt je prošle sezone postao heroj Feyenoorda; vratio se 2015., a dvije godine kasnije podigao je trofej prvaka Nizozemske koji je klub čekao 18 godina. U filmskom raspletu Kuyt je zabio hat-trick u zadnjoj utakmici sezone i veliko slavlje na ulicama Rotterdama moglo je početi.

Nakon što je ostvario san u Feyenoordu i otišao u igračku mirovinu, Kuyt se odlučio vratiti u Quick Boys, klub iz rodnog Katwijka kojem se pridružio sa pet godina, a koji nastupa u četvrtoj ligi.

Kuyt se najprije pridružio kao pomoćnik, ali uskoro će se vratiti na teren. Prvi napadač Yordi Teijsse udaljen je iz momčadi nakon svađe s Kuytom: Teijsse je napustio teren usred utakmice i više se nije vratio, a pozicija napadača ostala je upražnjena.

Kuyt je nakon toga odlučio napustiti klupu i vratiti se ulozi po kojoj je puno poznatiji: onoj u vrhu napada. Zadnji put je za Quick Boyse nastupao još 1998., a povratnički nastup mogao bi upisati već u sljedećem kolu protiv Groningena II.

Klub je trenutno drugi na tablici, a prvo mjesto, jedino koje vodi u viši rang, bježi im pet bodova. Kuyt će za prvi klub igrati do kraja sezone kada će se još jednom vratiti u Feyenoord, ovaj put kao trener U-19 momčadi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider