Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Savršen kraj karijere

Oproštaj legende: Donio svom klubu povijesni naslov i najavio odlazak

Ispisao je jednu od naljepših nogometnih priča ove sezone, a nakon ispunjenja svoje misije odlučio je da je vrijeme za odlazak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dirk Kuyt, 36-godišnji nogometaš Feyenoorda, ispisao je jednu od najljepših nogometnih priča ove sezone. Hat-tricom u zadnjem kolu donio je Feyenoordu prvi naslov nakon 18 godina, a nakon ostvarenja sna najavio je oproštaj od nogometa.

Kuyt je najpoznatiji kao igrač Liverpoola u kojem je proveo šest godina. Prije toga je igrao za Feyenoord u koji se vratio kako bi bio mentor mladim igračima, ali i kako bi vratio naslov prvaka u Rotterdam. Karijeru je počeo u Utrechtu, a između Liverpoola i povratka u Feyenoord igrao je za Fenerbahče.

Njegova posljednja tri gola u karijeri izazvala su pravu euforiju u Rotterdamu, a Feyenoord se vratio na vrh nakon godina duboke krize koja je potresala nizozemskog velikana.

U karijeri je Kuyt upisao 798 klupskih nastupa, postigao 295 golova i osvojio sedam velikih trofeja. Za Nizozemsku je odigrao 104 utakmice u zabio 24 gola. Kuyt nikad nije bio tehnički nadaren kao druge nizozemske nogometne zvijezde, ali nedostatke je nadoknađivao velikim srcem i borbenošću zbog čega je postao ikona svih klubova za koje je igrao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider