Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
povijesni izbori u dinamu

Boysi stali iza liste Dinamovo proljeće, Otto Barić mlađi o vezama s Mamićem: "U Međugorju nisam nikad bio"

Hoće li se Boban nekako uključiti u skore izbore u Dinamu, tek ćemo vidjeti! Izbori su za manje od mjesec dana, a svoj program predstavila je lista "Dinamovo proljeće". Oglasio se i predvodnik druge liste, arhitekt Otto Barić, koji tvrdi da se nekim članovima njegove liste: prijeti.

Ovo je Dinamovo proljeće. Izborni program za ulazak u skupštinu Dinama liste koju predvode Ivan Nauković i Dubravko Skender, a podržavaju Bad Blue Boysi.

Iza inicijative stoji skup od 25 pojedinaca uglavnom su to ljudi iz poslovnog sektora, ima tu i akademika, ali i naravno uvjetno rečeno običnih građana. Kao prvu točku u svom programu istaknuli su rezultatsku izvrsnost, dakle svake godine cilj je osvajanje prvog mjesta u Supersport HNL-u te igranje u jednom od europskih klupskih natjecanja i redovito proljeće u Europi.

Krunoslav Simon Krunoslav Simon se zbog prijetnji povukao s liste "Dinamo iznad svih" divider

Program se sastoji od ukupno 10 točaka, a lista ističe članove kao temelj uspjeha, omladinsku školu kao budućnost kluba, jedna od točaka je i novi stadion i trening kamp. Žele povratak bivših igrača te razvijanje odnosa s legendama, kao i učinkovitu organizaciju. Dinamo mora biti globalni brend, financije održive. Mora postojati suradnja s institucijama, a poslovanje biti društveno odgovorno.

"Klub organiziran kao moderna, efikasna kompanija sa stručan i neovisan sportski sektor i upogonjen snagom velikog broja članovima koji su odani i predani klubu", kaže član Dinamova IO-a Ivan Nauković.

Kandidata za predsjednika otkrit će sutra ili prekosutra, a evo što kažu na pitanje hoće li to biti legendarni Velimir Zajec.

Dinamov grb Izborni program liste Dinamovo proljeće: "Novi stadion u Maksimiru strateška točka" divider

"Nisam pričao s njim, ali s obzirom kada vidi naš program i pogotovo kad vidi listu koja se zove Dinamovo proljeće, on je iz slavne 82. generacije i ja sam siguran da ćemo imat njegovu podršku."

Osim Dinamova proljeća, na povijesne izbore za manjinski dio skupštine izlazi i lista arhitekta Otta Barića, sina bivšeg hrvatskog izbornika. Podršku im je dao i Kruno Simon, ali zbog prijetnji, kažu, odlučio se povući.

"Koliko mi znamo, prije utakmice mu je prišlo nekoliko dječaka i na neki način su se verbalno sukobili i dobivao je hrpu raznih poruka, ali to ćemo vidjeti tko iza njega stoji", rekao je Otto Barić, nositelj liste za Dinamovu skupštinu.

Ronael Pierre-Gabriel Dinamo dovodi pojačanje: Čuvao Mbappea, a sad besplatno stiže u Maksimir? divider

Barića, koji je prije tri godine iznio projekt novog stadiona Maksimir, intenzivno se povezuje sa Zdravkom Mamićem. Evo što on kaže o kontaktima s bjeguncem od hrvatskog pravosuđa.

"Niti imam njegov broj, niti ga ikad čujem, niti on mene zove ni čuje, a zadnji put sam ga slučajno vidio prije pet godina kad smo se našli u istom restoranu na ručku u isto vrijeme. Jeste li išli na konzultacije kod njega u Hercegovinu? Nikad , ja u Međugorju nisam bio nikada."

Zato su konzultacije sinoć odradili Dinamovi izvršnjaci, a među glavnim temama bili su nadolazeći izbori u klubu. I to tko će biti kandidat za predsjednika iz njihovih redova.

Stadion Real Betisa Još dobrih vijesti za Dinamo pred Betis: Najveća zvijezda ne igra im u obje utakmice divider

"Mirko Barišić je li kandidat? O tome uopće nije bilo govora", rekao je član IO-a Vladimir Gašparović.

Postoji li šansa da vi budete predsjednički kandidat?

"Ne. Ni liste 35, ni navijača?- ne ne", kaže član IO-a Dragutin Kamenski.

"Što se tiče financija, nikad tako nismo stajali. Dobro ili loše? - Dobro jako. Kandidat kluba je Barišić, a nadam se da će biti... Vi ćete po godinama mene uhvatit hahah", kaže član IO-a Ivica Cvitković.

Zadnji rok za predaju kandidatura je 15. veljače, a povijesni izbori održat će se 2. ožujka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider