Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uh, što bi to bilo...

Dinamovo novo proljeće u Europi: Zasad je poznat jedan suparnik, i to onaj najljući

Nogometaši Dinama trijumfom u Rotterdamu osigurali su prezimljavanje u Europi, i to zahvaljujući prvom mjestu u skupini Europske lige, baš kao i prije dvije godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je i prije posljednjeg kola Europske lige osigurao prvo mjesto u skupini K i već može pogledavati prema onome što ga čeka u veljači.

Nokaut-faza Europske lige započet će kao i obično šesnaestinom finala, a termini tih utakmica su 18. i 25. veljače.

Budući da su Zagrepčani kao pobjednici skupine automatski osigurali i status nositelja u ždrijebu, zna se da će prvu utakmicu šesnaestine finala igrati u gostima, a uzvrat kod kuće.

Što se mogućih suparnika tiče, Dinamo će izvući nekoga tko bude drugoplasirani u svojoj skupini Europske lige ili nekog od četiri lošija trećeplasirana iz Lige prvaka.

gol expired UEFA objavila detalje novog natjecanja: Tri hrvatska kluba će ga igrati, finale u Albaniji divider

Dinamo - Zvezda?

Zasad je samo jedan klub siguran na tom popisu potencijalnih protivnika Modrima: Crvena zvezda.

Beograđani su u skupini L na drugom mjestu i bez obzira na rezultate u posljednjih 90 minuta Europske lige ne mogu završiti ni kao prvi ni kao treći.

gol expired Nizozemci rigaju vatru nakon poraza: Optužili su dinamovce i opleli po sucu, a mediji ih ne štede divider

Ne treba posebno podsjećati što bi značilo da Dinamo izvuče Zvezdu, prizivala bi se sjećanja na neodigranu utakmicu 13. svibnja 1990. godine i nesumnjivo bi to bio veliki sportski, ali i sigurnosni izazov. S druge strane, ako se već taj dvoboj treba odigrati, bolje da to bude u aktualnim pandemijskim okolnostima, kad ne bi bilo publike u Zagrebu i Beogradu, a gostujućim navijačima vjerojatno bi bio zabranjen ulazak u Hrvatsku/Srbiju.

Što očekujete od Dinamova europskog proljeća?

Ukupno glasova:

Može se očekivati da će jedan od Dinamovih mogućih suparnika biti i ruski Krasnodar, koji je osigurao treće mjesto u skupini E Lige prvaka, a u posljednjem kolu gostuje kod Chelseaja i ne čini se baš da će završiti među četiri najbolja trećeplasirana sastava u Ligi prvaka, što bi im donijelo status nositelja.

gol expired Mamić se pametno utišao i na putu je da sruši Bjeličin rezultat: Dinamo ima veliku šansu otići jako daleko. Ako je mogao Šahtar, zašto ne bi i Dinamo!? divider

Iz skupine A Dinamu će doći netko od starih znanaca koji se sastaju u posljednjem kolu: švicarski Young Boys ili rumunjski CFR Cluj. Iz skupine B to će biti bečki Rapid ili norveški prvak Molde i tako dalje...

Sve će se znati u četvrtak 10. prosinca tamo negdje oko 23:00.

Ždrijeb šesnaestine finala održat će se u ponedjeljak 14. prosinca u sjedištu UEFA-e u Nyonu.

gol expired Pogledajte video ludnice iz Dinamove svlačionice: Slavnim stadionom odzvanjalo samo jedno ime divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider