Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poznati su i termini

UEFA objavila detalje novog natjecanja: Tri hrvatska kluba će ga igrati, finale u Albaniji

Liga prvaka i Europska liga dobit će u ljeto 2021. najmlađu "sestricu".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uz Ligu prvaka i Europsku ligu, od ljeta 2021. imat ćemo i treće nogometno klupsko natjecanje: Europsku konferencijsku ligu.

Tu je odluku UEFA davno donijela s ciljem da se klubovima iz manjih država (u koje spada i Hrvatska) omogući da se lakše probiju do igranja u skupinama.

Krovna europska nogometna organizacija srezala je Europsku ligu sa sadašnjih 48 na 32 kluba, a istovremeno će Europska konferencijska liga imati 32 kluba u grupnoj fazi. Bit će raspoređeni u osam skupina s po četiri.

Hrvati kreću u drugoj polovici srpnja 2021.

Ono što je za nas u Hrvatskoj najvažnije u cijeloj ovoj priči jest činjenica da će tri kluba iz HNL-a igrati kvalifikacije ovog natjecanja. Drugoplasirani i trećeplasirani plus pobjednik Kupa, a ako Kup osvoji netko klubova koji prvenstvo završe na jednoj od prve tri pozicije, onda će i četvrtoplasirani iz HNL-a ići u Europsku konferencijsku ligu.

Svi će oni startati iz drugog pretkola čiji su termini 22. i 29. srpnja 2021. Treće pretkolo igra se 5. i 12. kolovoza, a play-off 19. i 25. kolovoza.

gol expired Dinamovo novo proljeće u Europi: Zasad je poznat jedan suparnik, i to onaj najljući divider

Utakmice prvog kola po skupinama će igrati 16. rujna 2021., a posljednje je na redu 9. prosinca 2021.

Bit će i eliminacijska runda

Format ovog natjecanja takav je da će samo prvoplasirani iz svake grupe osigurati mjesto u šesnaestini finala, dok će oni koji završe drugi i treći u skupinama odmjeravati snage u dvije utakmice za mjesto u toj šesnaestini finala. Parovi te eliminacijske runde odredit će se ždrijebom.

Konkretno, trećeplasirani iz skupine A igrat će protiv nekog drugoplasiranog iz skupine C za mjesto u šesnaestini finala. Termini te eliminacijske runde su 17. i 24. veljače 2022.

Potom će uslijediti šesnaestina finala (10. i 17. ožujka), četvrtfinale (7. i 14. travnja), polufinala će se igrati 28. travnja i 5. svibnja, dok će se finale, kako je to izglasao Izvršni odbor UEFA-e ovog tjedna, igrati 25. svibnja u Tirani, glavnom gradu Albanije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider