Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pratili ih na internetu

VIDEO: BBB-i u Sevilli pokazali golu stražnjicu i mahali zastavom NDH-a, policija tvrdi da je spriječila dogovor o tučnjavi

Dinamo i Sevilla igrat će večeras u Europa ligi, a tamošnja policija javlja kako je morala intervenirati zbog nekoliko izdvojenih incidenata.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski mediji javljaju kako su imali nekoliko intervencija zbog BBB-a uoči susreta Seville i Dinama u Europa ligi.

Šesterostruki prvak Sevilla započinje svoj put ka sedmom naslovu u Europskoj ligi protiv Dinama večeras na Sanchez Pizjuanu. Dinamo će na ovom susretu pratiti između 1500 i 1700 navijača, a dok se glavnina ove brojke očekuje na dan utakmice, pojedini su stigli ranije te dali posla tamošnjoj policiji.

gol expired Ovaj čovjek bio je traženiji od većine nogometaša: "Dinamo je opasan, imaju dva jako dobra igrača" divider

"U srijedu je u centru već izbilo nekoliko nereda i izoliranih incidenata koje su započeli Dinamovi navijači, navijačka skupina koja je poznata po svojim sukobima u brojnim europskim gradovima", piše u svom izvještaju ABC Sevilla.

Objavljena je i snimka na eldesmarque.com na kojoj Dinamovi navijači mirno stoje okupljeni kod jednog kafića, a kad su shvatili da ih netko snima, jedan je navijač pokazao golu stražnjicu, dok je drugi mahao službenom zastavom NDH-a.

Video pogledajte ovdje

Policija demantirala lokalne medije

No policija je danas demantirala lokalne medije. Tvrdre da nikakvih nereda nije bilo.

"Sinoć su u centru grada neki građani, uplašivši se Dinamovih navijača koji su onuda prolazili u manjim grupama, zvali policiju. No ništa se ozbiljnije nije dogodilo. Na izlogu jedne papirnice je bilo razbijeno staklo, vjerojatno ga je netko razbio slučajno u alkoholiziranom stanju", rekao je glasnogovornik policije u Sevilli za Hinu.

"Takve situacije u kojima netko viče, ili opsuje nekome nešto, nisu ništa neuobičajeno uoči utakmica ali nikakvih nereda nije bilo", dodao je.

U ulici Sierpes, gdje je došlo do incidenta, ne vidi se šteta na izlozima. Nitko nije uhićen.

"Ne, nemam pojma da je išta bilo sinoć", rekao je konobar u kafiću u ulici Sierpes. "Ovdje je sjedilo nekoliko Dinamovih navijača, ali normalno su popili piće i otišli", dodao je.

U srijedu navečer su prvi Bad Blue Boysi stigli u centar te su se šetali u manjim skupinama bez klupskih obilježja, mnogi u tamnim majicama. "Ništa se ne događa", rekao je jedan od njih.

Stanovnici u centru grada navikli su na incidente jer se gostujući navijači obično ondje okupljaju, pa su u prošlosti svjedočili neredima.

"No sada sve protječe mirno i u najboljem redu", rekao je glasnogovornik.

U Sevilli se očekuje oko 1.200 Dinamovih navijača a utakmica je dobila status visokog rizika jer je hrvatska policija dojavila španjolskoj da se među tom skupinom nalazi 400 radikalnih navijača.

BBB dogovarali sukob s Biris Norte

Glasnogovornik španjolske policije je rekao da su se neki od tih navijača dopisivali s radikalnim navijačima Seville iz skupine Biris Norte gdje su dogovarali sukob u gradu.

"To je, međutim, spriječeno. Pratili smo tu komunikaciju te je to u startu onemogućeno", rekao je glasnogovornik.

Sevilla i Dinamo će u 21 sat odigrati prvu utakmicu šesnaestine finala Europske lige, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Zagrebu.

Dinamovi navijači se šeću centrom grada a onda bi oko 18 sati trebali zajedno krenuti prema stadionu.

"Sve je u redu, uživamo na suncu, te se veselimo utakmici", rekao je jedan od Bad Blue Boysa zamolivši za anonimnost.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider