Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ISTO PRIJETI I HAJDUKU

Dinamovi navijači neće smjeti putovati u Atenu na sraz s AEK-om? Uskoro odluka

AEK će biti sljedeći protivnik Dinama u borbi za Ligu prvaka.

BBB na Maksimiru (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Ako se u srijedu na gostovanju Dinama kod Astane ne dogodi neko neviđeno čudo, hrvatski će prvak u 3. pretkolu Lige prvaka igrati s AEK-om. Ždrijeb nije mazio Modre jer grčki je prvak bio najteži mogući protivnik u ovoj fazi kvalifikacija.

Prva utakmica igrat će se u utorak ili srijedu, 8. ili 9. kolovoza u Ateni na novom velebnom stadionu ovog ambicioznog osvajača dvostruke krune iz prošle sezone.

Dinamo bez BBB-a kod AEK-a?

No Dinamo možda, a neki tvrde i vrlo vjerojatno, neće u Ateni imati potporu svojih navijača. Grčki mediji pišu kako će odluka o tome hoće li biti organiziranih gostovanja biti poznata nakon što se potvrde parovi 3. pretkola.

Malo bolji poznavatelji situacije u navijačkim krugovima odmah su nakon ždrijeba zaključili da je ovakav scenarij prilično izgledan.

Dinamo - Astana Zašto baš naši klubovi često igraju s Kazahstancima? Ne, nije puka sreća, već UEFA ima svoje prste u ždrijebu divider

Naime, u 3. pretkolu će također u prvoj utakmici u Ateni igrati i Panathinaikos – Marseille ako grčki klub potvrdi uvjerljivu pobjedu protiv Dnipra iz Ukrajine, a to je vrlo, vrlo izgledno.

Čak i da ne igraju isti dan, grčka policija teško će uspjeti spriječiti moguće probleme između navijačkih skupina. Na europskoj sceni poznato je prijateljstvo navijača Marseillea i AEK-a, ali i ono, nešto manje poznato, Bad Blue Boysa i navijača Panathinaikosa. Ovakve dvije koalicije u istom bi gradu bilo teško kontrolirati.

Prisjetimo se samo nemilih scena iz sukoba u Ateni 2015. godine kada je Dinamo igrao protiv Olympiakosa, a u grad su stigle beogradske Delije kako bi se obračunale s BBB-om koji su tada ugostili navijači Panathinaikosa.

Isto prijeti i Hajduku

Iako potvrde još nema, lako je moguće da UEFA odredi kako u slučaju potvrde ova dva para neće biti dopuštena organizirana gostovanja. To će samo donekle smanjiti opasnost od izgreda jer će nekolicina najupornijih navijača i u tom slučaju potegnuti do Atene.

Isti slučaj mogao bi se ponoviti i ako PAOK bude protivnik Hajduka u 3. pretkolu Konferencijske lige. UEFA dobro zna tko su prijatelji kluba iz Soluna i zbog mogućih izgreda te dolaska beogradskih Grobara u Solun i Split također neće biti dopušteno organizirano gostovanje.

No i u ovom će slučaju i dalje postojati opasnost jer i ranije smo bili svjedoci da zabrane UEFA-e neće zaustaviti one željne dokazivanja na navijačkoj sceni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider