Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lijepe riječi

"Serijski pobjednici iz maksimirske šume" pod povećalom Salzburga: Dotakli se i Bjelice

U službenoj najavi uoči gostovanja Dinama, RB Salzburg prisjetio se Bjeličinih trenerskih početaka, slavlja Dinama 2016. i komentirao domaću domaniciji Modrih.

RB Salzburg - Dinamo (Foto: Profimedia)

Nakon povijesnog poraza od Bayerna i impresivne izvedbe na Maksimiru protiv Monaca, Dinamo će tražiti svoju prvu pobjedu u ovosezonskoj Ligi prvaka.u Austriji.

S druge strane, RB Salzburg je u velikoj rezultatskoj krizi. U posljednjoj utakmici prije reprezentativne stanke doživjeli su težak poraz od Sturma, izgubivši 0:5, a trenutno zauzimaju tek peto mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

U Ligi prvaka su doživjeli teški poraz od Sparte iz Praga u Češkoj te domaći debakl protiv Bresta. Sedam golova primljenih, nijedan postignut, a te dvije utakmice su bile jedne od "na papiru" najlakših u ždrijebu.

"Bjelica nije imao najbolji start karijere..."

RB Salzburg je na svojoj službenoj stranici objavio opsežan tekst o Dinamu se dotakli Bjeličinih trenerskih početaka u Austriji:

"Bjelica nije imao najbolji start trenerske karijere. Tog 21. rujna 2007. su Red Bull Juniorsi unatoč igraču manje s 1:0 svladali FC Kärnten za kojeg je Bjelica bio trener igrač. Ubrzo nakon je okačio kopačke o klin i do kraja se posvetio trenerskoj karijeri. U njoj je vodio Wolfsberger do Bundeslige, Austriju Beč do Lige prvaka te Dinamo do dvije titule"

"Nasljednici Modrića, Olma i Šimića..."

Austrijski klub nadovezao se na Dinamovu ovosezonjsku kampanju u Ligi prvaka:

"Nakon što nasljednici Luke Modrića, Danija Olma i Darija Šimića nisu dobro krenuli s teškim porazom na Allianz Areni, pokazali su veliki karakter tako što su bili jako blizu pobjede protiv Monaca. U Zagrebu su navikli na uspjehe jer su, izuzev jedne sezone, od 2006. svaki put osvojili naslov prvaka", dodaju.

"Najveći uspjeh u povijesti kluba postignut je na europskoj sceni. U Kupu velesajamskih gradova – natjecanju koje se održavalo između gradova s trgovačkim sajmovima od 1955. do 1971. – Dinamo je 1966./67. na domaćem terenu na stadionu Maksimir pobijedio favorizirani Leeds United. Ta pobjeda ući će u povijest hrvatskog nogometa kao 'Čudo iz maksimirske šume'."

Neporaženi protiv Modrih u regularnom vremenu

Za kraj su se prisjetili međusobnih okršaja pohvalivši se činjenicom da u neporaženi unutar 90 minuta:

"U posljednjih nekoliko godina imali smo nekoliko susreta s hrvatskom momčadi. Bilo u UEFA Europskoj ligi (2014./15.), kvalifikacijama za UEFA Ligu prvaka (2009./10. i 2016./17.) ili u glavnom natjecanju (2022./23.) – podijelili smo nezaboravne okršaje, u kojima smo ostali neporaženi unutar regularnih 90 minuta."

Elif Karaarslan Turska sutkinja izgubila je posao zbog seks-skandala, a sada ima novu (ne)očekivanu karijeru divider

Grb Bayern Munchena FOTO Bayern promijenio legendarni grb kluba: Navijači tvrde da dizajner zaslužuje povišicu divider

Dani Olmo UEFA upala u Barcelonu: Testirala na doping osmoricu, među njima i Dani Olmo divider

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
VOX POPULI o jednoj od najkontroverznijih sudačkih odluka u povijesti Vatrenih... ⚽✅✌

📸: Damir Krajač/CROPIX
Uoči utakmice Hrvatske i Poljske, naš
@susjedbobo i @stipeantonijevic nastavljaju sa svojim kreativnim predstavljanjem zemalja protiv kojih igraju Vatreni. ⚽

Tako ćete moći naučiti nešto o povijesnim ličnostima koje je dala Poljska, saznati zašto su Poljacima Speedway i Strongman draži od nogometa, te vidjeti kojoj životinji mogu zahvaliti za omiljeno nacionalno piće. 🇵🇱
Hrvatska reprezentacija bila je na pragu prolaska u četvrtfinale u Ligi nacija u Varšavi, no Poljaci su uspjeli stići prednost Vatrenih i nadoknaditi dva gola razlike.

Naši nogometaši nisu iskoristili ovu priliku, ali i dalje imaju sve u svojim rukama za najmanje drugo mjesto u grupi 1, koje vodi u četvrtfinale. 💪🔥🇭🇷

Više na portalu @golhr.

📸: AFP
"Nema mjesta nezadovoljstvu i panici." 💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX