Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kiša golova na allianzu

Dinamo teško stradao u Münchenu: Modri doživjeli svoj najteži europski poraz u povijesti

Nogometaši Dinama vratili su se pri početku drugog dijela iz tri gola minusa na samo jedan, ali Bayern im je do kraja utakmice utrpao devet komada.

Bayern - Dinamo (Foto: Ronald Goršić/Cropix)

Na otvaranju novog formata nogometne Lige prvaka zagrebački Dinamo na gostovanju u Münchenu izgubio je od Bayerna s čak 2:9 i tako upisao najteži europski poraz u povijesti kluba.

Golove za njemački sastav zabili su Harry Kane (20-11m, 57, 73-11m, 78-11m), Raphael Guerreiro (33), Michael Olise (38, 61), Leroy Sane (85) i Leon Goretzka (90+2), dok su strijelci za Dinamo bili Bruno Petković (49) i Takuya Ogiwara (50).

Što kažete na Dinamovu premijeru u Ligi prvaka?

Ukupno glasova:

Jakirović ubacio tri nova igrača u odnosu na Hajduk

Dinamov strateg Sergej Jakirović u odnosu na utakmicu protiv Hajduka u sastav je ubacio tri nova igrača. Od prve minute zaigrali su Ogiwara, Rog i Mišić, dok su ispali Ademi, Cordoba i Sučić, koji ima virozu. Modri su zaigrali u formaciji 3-5-2 s Petkovićem i Pjacom u vrhu napada. S druge strane zbog ozljede koljena nije bilo hrvatskog reprezentativca Josipa Stanišića, a napad je predvodio Englez Harry Kane, dok su iza njega startali Olise, Musiala i Gnabry.

Očekivano, Bayern je od prve minute pritisnuo i već je u trećoj minuti opasno pucao Jamal Musiala, ali je Ivan Nevistić bio spreman. Pet minuta kasnije Musiala je bio precizniji, zatresao je Dinamovu mrežu, međutim bio je u zaleđu, pa je pogodak poništen.

Blitz Bavaraca u prvom dijelu

U 16. minuti i Gnabry je zabio, ali još jednom je bilo zaleđe. Nažalost, u začetku akcije Pierre-Gabriel je oborio Pavlovića, što je španjolsku sudac Munuera nakon pregleda video snimke presudio kao prekršaj i kazneni udarac. Engleski napadač Harry Kane je bio siguran pogodivši za 1:0.

Pritisak Bavaraca nije popuštao i domaćin je u 33. minuti sjajnim pogotkom Guerreira stigao do 2-0. Gnabry je ubacio do Musiale koji je prsima prebacio do Portugalca koji je poslao nezaustavljiv projektil u mrežu Nevistića. U 38. minuti Bayern je postigao i treći pogodak.

Musiala je izveo brzi korner dodavši do Kimmicha koji je ubacio pred gola, a Olise u svom debiju u Ligi prvaka glavom zabio za 3-0.

Dinamo je u prvom poluvremenu tek u sudačkoj nadoknadi prvi put ozbiljnije zaprijetio, preko gola je pucao Pjaca.

Dinamo se vratio iz minusa od tri gola na samo jedan zaostatka

Hrvatski prvak mnogo je bolje otvorio drugi dio postigavši u prvih pet minuta dva gola. U 49. minuti Pierre-Gabriel ubacio je s desne strane, Pjaca je spretno produžio do Petkovića, a on je u padu svladao Svena Ulreicha, koji je ušao u igru umjesto ozlijeđenog Neuera.

Samo minutu kasnije Dinamo je zabio i drugi gol. Mišić je sjajno asistirao Ogiwari, koji je svladao Ulreicha u situaciji jedan na jedan. U 53. minuti moglo je biti i 3:3, Pjaca je odlično pucao, ali je Ulreich refleksno spasio mrežu. Nažalost, Bayern je brzo uzvratio s dva gola i tako vratio kontrolu utakmice.

Bavarci se iskalili za ta dva gola

Kimmich je u 57. minuti pucao sa 20-ak metara, Nevistić je obranio, ali je Kane pospremio odbijanac postigavši svoj drugi gol na utakmici. Četiri minute kasnije drugi je gol postigao i Olise. U 72. minuti njemački sastav dobio je novi kazneni udarac nakon što je Mišić igrao rukom. Ponovo je pucao Kane i još jednom pogodio, svoj treći gol na utakmici.

U 77. minuti Bayern je dobio i treći kazneni udarac. Theophile-Catherine zakasnio je na loptu nagazivši Daviesa. Kane nije pogriješio postigavši svoj četvrti gol na utakmici i 53. u 50 nastupa za Bayern. Teška večer za Dinamo nastavila se u 85. minuti kada je Leroy Sane pogodio za 8:2.

Muller se izborio za loptu pored Theophilea i ostavio je za Sanea, a on je sa 16 metara precizno pogodio dalji kut Nevistićeva gola. Nažalost, to nije bio kraj. U sudačkoj nadoknadi Goretzka je zabio za nevjerojatnih 9:2.

Novi sustav Lige prvaka

Podsjetimo, od ove sezone u Ligi prvaka sudjeluje 36, a ne kao do sada 32 kluba.

Nema više skupina, već se igra ligaški sustav natjecanja. U prvoj fazi svaka će momčad imati osam utakmica protiv osam suparnika i skupljat će bodove za prolazak u sljedeću fazu.

U drugom kolu Dinamo će 2. listopada ugostiti Monaco, potom slijede dva gostovanja u Salzburgu (23. listopada) i Bratislavi protiv Slovana (5. studenog). U petom kolu Modri će ugostiti Borussiju Dortmund 27. studenog, a zatim 10. prosinca i Celtic. Potom putuju u London na noge Arsenala 22. siječnja, a natjecanje u ligi završavaju 29. siječnja domaćim susretom protiv Milana.

Osam najboljih momčadi iz lige idu direktno u osminu finala. Klubovi plasirani od 9. do 24. mjesta razigravat će u nokaut-sistemu na dvije utakmice za plasmane u osminu finala, dok klubovi od 25. do 36. mjesta ispadaju.

Za Bayern je ovo 28. sudjelovanje u elitnom natjecanju Starog kontinenta, samo Real i Barcelona imaju više, po 29 puta, dok su Modri deveti put u Champions League.

BAYERN MÜNCHEN - DINAMO 9:2

MÜNCHEN. Allianz Arena - 70.000 gledatelja; sudac: Juan Martinez Munuera (Špa)

Strijelci: 1:0 Kane (20-11m), 2:0 Guerreiro (33), 3:0 Olise (38), 3:1 Petković (49), 3:2 Ogiwara (50), 4:2 Kane (57), 5:2 Olise (61), 6:2 Kane (73-11m), 7:2 Kane (78-11m), 8:2 Sane (85), 9:2 Goretzka (90+5)

Žuti kartoni: Ristovski

Crveni kartoni: -

BAYERN: Neuer (od 46. Ulreich) - Kimmich, Upamecano, Kim (od 68. Dier), Davies - Pavlović, Guerreiro (od 81. Goretzka) - Olise (od 68. Sane), Musiala (od 68. Muller), Gnabry - Kane;

DINAMO: Nevistić - Ristovski, Theophile-Catherine, Mmaee - Pierre-Gabriel (od 73. Špikić), Baturina (od 78. Ademi), Mišić, Rog (od 46. Stojković), Ogiwara (od 73. Hoxha) - Petković, Pjaca (od 62. Kulenović)

Tablica Lige prvaka: 

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook