Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Bit ćemo još jači"

Dinamo uzvratio predsjedniku Hajduka: "Krešimira Antolića usporedio je sa svinjom, to je vrijeđanje na osobnoj razini"

Dinamo se oglasio priopćenjem nakon kontroverzne izjave predsjednika Hajduka Lukše Jakobušića…

Dinamo je hitro reagirao na izjavu predsjednika Hajduka Lukše Jakobušića nakon kriznog sastanka Dinama, Hajduka i policije u prostorijama HNS-a.

Predsjednik Hajduka upitan je da se očituje na izjave člana Dinamove Uprave Krešimira Antolića, koji je nakon derbija u Zagrebu i incidenata na autocesti žestoko napao Hajduk i njegove navijače:

"Neću to komentirati. Poslužit ću se onom starom narodnom poslovicom: Nikad se ne smijete hrvati sa svinjama jer ćete oboje završiti u blatu, ali samo svinja će u tome uživati", zaključio je Lukša Jakobušić, čiju cijelu izjavu možete pogledati u videoprilogu.

Priopćenje Dinama prenosimo u cijelosti:

"Danas je održan sastanak u Hrvatskom nogometnom savezu na kojem je prisutan bio ravnatelj hrvatske policije g. Nikola Milina, predsjednik uprave Hajduka Lukša Jakobušić, predsjednica uprave GNK Dinamo gđa. Vlatka Peras i član uprave GNK Dinamo g. Krešimir Antolić, dok je domaćine predstavljala delegacija HNS-a na čelu s predsjednikom g. Marijanom Kustićem.

Na sastanku je razmotrena situacija nastala nakon nasilnog napada na policiju u subotu 21. svibnja te je izražena zajednička volja za radom na napretku sigurnosnog aspekta nogometnih utakmica. Svi sudionici sastanka prihvatili su načela prema kojima se svi dionici nogometa trebaju pridržavati propisa i dobrih praksi hrvatskog i europskog nogometa, čiji je predvodnik upravo Dinamo. Na kraju sastanka dogovoreno je da će Hrvatski nogometni savez kao domaćin predložiti zajedničko priopćenje te da neće biti pojedinačnih medijskih istupa sudionika sastanka.

Po izlasku iz Hrvatskog nogometnog saveza predsjednik uprave Hajduka Lukša Jakobušić, vjerojatno ponesen euforijom nastalom osvajanjem jednog trofeja nakon devet godina, prekršio je ostvareni dogovor te je dao izjavu medijima u kojoj je, između ostaloga, člana uprave GNK Dinamo g. Krešimira Antolića usporedio sa svinjom. S obzirom na to da pet dana nije imao dozvolu istupati u javnost, Jakobušića je malo ponijelo pa je prekršivši dogovor sa sastanka svojim neciviliziranim rječnikom pokazao da je samo mali čovjek.

U izostanku argumenata te kao skretanje s pravog problema očigledno mu je ostalo samo vrijeđanje na osobnoj razini. Sve to neće nas zaustaviti u tome da u svakom segmentu napravimo još jači, bolji i europskiji Dinamo", stoji u priopćenju.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider