Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Traži se zamjena

Dinamo u problemima: Stigla loša vijest o Petkoviću, Modri trebaju pojačanja

Ozljeda Brune Petkovića ipak je ozbiljnija, izbivat će s terena nekoliko tjedana…

Bruno Petković (Foto: Ronald Gorsic/Cropix)

Dinamo se oglasio sa službenim priopćenjem o zdravstvenom stanju Brune Petkovića, koji se ozlijedio na prijateljskoj utakmici hrvatskog prvaka sa slovenskim Bravom.

Toni Kroos, Luka Modrić i Karim Benzema Barca natjerala Real da ubrza pomlađivanje: Evo tko napušta Madrid na kraju sezone - Modrić, Kroos ili Benzema? divider

Igralo se na kišom natopljenom terenu. Nakon jednog duela Petković je pao na travnjak s bolnim izrazom lica, a potom je napustio teren šepajući.

„Brine me ta ozljeda. Dobio je neugodan udarac u predjelu butnog mišića. Jako je bolno, nadam se da nije najgore“, prokomentirao je trener Dinama Ante Čačić nakon utakmice.

Petković pauzira nekoliko tjedana

Već tada je bilo jasno da će Petković morati određeno vrijeme pauzirati, no tek nakon liječničkog pregleda dobivena potpunija slika.

„Nakon odrađene dijagnostike ozljede utvrđeno je da Bruno Petković ima kontuziju mišića natkoljenice. Odmah po završetku pretraga igrač Dinama krenuo je u proces rehabilitacije u trajanju od nekoliko tjedana, a ovisno o tijeku oporavka znat će se period mogućeg povratka“, stoji u službenoj, ali i ne sasvim preciznoj objavi maksimirskog kluba.

Zdravko Mamić i Ante Čačić Znak da je Čačić posve okrenuo leđa Mamiću: A još ljetos bili su na vezi zbog "šakačke" afere koja je mogla razoriti Dinamo divider

Što točno znači nekoliko tjedana, teško je reći. Moglo bi se zaključiti da će Petković pauzirati najmanje mjesec dana. Izvjesno je da će Petković propustiti nekoliko kola proljetnog nastavka prvenstva, te da će se Čačić morati osloniti u vršku napada na Josipa Drmića.

Drmić i Emreli partneri u napadu

Nejasno je tko će biti drugi napadač i hoće li Čačić mijenjati sustav? Na pripremnim utakmicama uvježbavao je 4-4-2. Protiv Brava je u prvoj postavi startao Mahir Emreli, a Drmić je ušao s klupe zamijenivši Petkovića.

To bi trebalo značiti da će Drmić i Emreli biti partneri u napadu. Međutim, duže izbivanje Petkovića, koji će nakon oporavka morati hvatati formu, sugerira da bi Modri mogli reagirati i posegnuti za Sandrom Kulenovićem, koji je na posudbi u Lokomotivi ili će možda dovesti novog napadača? Dion Drena Beljo izmakao je hrvatskom prvaku, već je potpisao za Augsburg, a neka druga napadačka opcija nije na vidiku.

Josip Brekalo već neko vrijeme se spominjao kao moguće pojačanje. Nekoć standardni hrvatski reprezentativac nije klasični napadač, on je ipak krilo kojem realizacija nije forte. Da jest, ne bi ispao iz reprezentacije i već davno bi potpisao za neki veći inozemni klub.

Brekalo opcija

No nakon odlaska Mislava Oršića otvorio se prostor za novog krilnog igrača. Čačić je natuknuo da Brekalo nije blizu Dinama, no situacija se možda promijenila nakon što je postalo jasno da će Petković prilično dugo izbivati s terena.

Dinamo treba pojačanja, i u vršku napadu i na krilu, a Brekalo bi možda mogao zatvoriti rupu. Kažem možda jer ni Brekalo nije u bajnoj formi i pitanje je kako bi to sve izgledalo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider