Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Dinamo teško oštećen: Prvi zadatak – sačuvati momčad. Za prodaju nema opravdanja!

Dinamo je osigurao prvo mjesto u skupini Europske lige, a sada mora i zadržati momčad za proljetni dio sezone...

Amer Gojak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dinamo je ostao neporažen i u petom kolu Europske lige. Modri su remijem u kišnom Istanbulu osigurali prvo mjesto u skupini kolo prije kraja, što je bio glavni cilj uoči utakmice. Dinamo će u ždrijebu šesnaestine finala biti nositelj i uz malo sreće trebao bi dobiti protivnika po mjeri.

Turci fascinirani Hrvatima: Dinamove dragulje gledat će pola Europe

Modri su se dobro nosili s posrnulim Fenerbahčeom u vrućoj atmosferi Sukrua Saracoglua, koji, doduše, nije bio ispunjen do posljednjeg mjesta, bilo je dosta praznih mjesta, ali navijanje je svejedno bilo vatreno.

Fener je dominirao veći dio utakmice, ali i Dinamo je imao svoje šanse, možda i bolje nego domaćin. Utakmicu su obilježile dvije sporne sudačke odluke glavnog suca Roberta Schörgenhofera. Obje na štetu Dinama.

Dinamo teško oštećen

Austrijski sudac nije se odlučio dosuditi jedanaesterac za Dinamo nakon što je Dani Olmo pao u šesnaestercu Fenera, a s druge strane poništio je gol Ameru Gojaku dosudivši prekršaj u napadu nakon ne pretjerano intenzivnog kontakta s turskim igračem.

Gojakove ruke jesu bile na leđima igrača Fenerbahčea, no ako nije bio prekršaj na Olmu, teško da je i to bio prekršaj. Prilično je upitan kriterij austrijskog suca. Ostaje dojam da je Dinamo teško oštećen. Vidjet ćemo što će reći analize.

Nenad Bjelica (Foto: AFP) Nenad Bjelica (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kako god, Dinamu je bod bio dovoljan da potvrdi prvo mjesto, a pokazalo se da je i Fenerbahčeu bio dostatan da osigura drugo mjesto. Turci imaju četiri boda više od Spartaka koji ga dočekuje u zadnjem kolu u Trnavi.

Dinamo u zadnjem kolu čeka Anderlecht na Maksimiru. Utakmica za prestiž, skupljanje europskih bodova i lijepu svotu eura. Bit će to sjajna prilika za navijače da ponovno napune Maksimir i dostojno isprate Modre u novu godinu, u kojoj se očekuje da Bjeličina momčad nastavi pružiti slične partije, pa i bolje.

Modri moraju sačuvati momčad

Logično je očekivati da Dinamo na proljeće bude još bolji. Modri će odraditi još jedne pripreme s Bjelicom na čelu, imat će priliku još kvalitetnije se posložiti i uigrati, otkloniti neke pogreške, a možda se i dodatno pojačati.

U ovom trenutku najvažnije je da momčad ostane na okupu, da svi ostanu na broju, da od rasprodaje ne bude ni r. Bjelica je nekoliko puta naglasio da postoji još dosta neiskorištenog potencijala, jer neki talentirani igrači bili su izvan stroja, primjerice Moro i Majer, te da će oni biti kvaliteta više u odnosu na jesenski dio sezone.

Sve je to u redu, ali za dodatni iskorak u Europi, možda i novi povijesni uspjeh, glavne vedete moraju ostati u momčadi. Ako sad neće, pitamo se kad će? Tko zna kada će Dinamo ponovno imati ovakvu šansu koja se čekala od 1970.? Čak i ako stigne neka nemoralna ponuda, može ju se odbiti.

Ako ne može na duži period, može se sačekati barem ljeto. Dinamo je ljetos odlično tržio, a sada je dodatno napunio blagajnu u Europskoj ligi. Dakle, nigdje ne bi smjelo gorjeti. Stoga nema logike, a ni opravdanja da se proda i jedan ključan igrač. Momčad jednostavno mora ostati na okupu.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider