Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri traže osvetu

Dinamo silno motiviran, Rijeka vjeruje u pobjedu: Armada najavila veliku podršku

Tek što je počeo proljetni dio sezone u Hrvatskoj, već se igra prvi derbi. U zaostaloj utakmici četvrtfinala Kupa, sutra igraju Rijeka i Dinamo. I dok je prvenstvo praktički već riješeno, borba za kup donosi - pravu neizvjesnost.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rijeka protiv Dinama, četvrti put ove sezone. Ali prvi put u borbi za trofej koji su lani Riječani osvojili baš u finalu protiv Dinama. To je poraz koji i dalje peče dinamovce. Ne skriva to ni Nenad Bjelica.

"Mislim da smo u tri ovogodišnje utakmice pokazali protiv Rijeke, u Superkupu i dvije u prvenstvu koliko nam je bolan bio taj poraz i koliko smo motivirani protiv Rijeke. Tako će biti i sutra."

I doista, Modri su nakon tog poraza, Rijeku pobijedili u sve tri ovosezonske utakmice, a među te tri pobjede, ona je i s 5:0 baš na posljednjoj međusobnoj utakmici na Rujevici.

gol expired Kovačić otvorio dušu i otkrio zašto je napustio Real: "Zaslužio sam igrati u finalu Lige prvaka" divider

Trener Rijeke Simon Rožman ističe:

"Dinamo je sigurno favorit. Vjerojatno ako bi išli 1 na 1 po cijelom terenu, onda bi bili u problemima, tako da razmišljamo u tom smjeru da sa nekom timskom igrom pokušavamo zatvoriti sve njihove stvari i nametnut sve naše dobre."

Tibor Halilović ipak upozorava:

"Ja mislim da smo mi dovoljno kvalitetni da, naravno, ako se neke stvari još poklope, da možemo pobijediti i proći dalje."

gol expired Nije mu dugo trebalo: Dani Olmo zabio prekrasan prvijenac u dresu Leipziga divider

Najavljena je i velika navijačka podrška Armade. Spremaju spektakularnu koreografiju...

"Siguran sam da će biti prava podrška s tribina. To nam puno znači", kaže Rožman.

Dinamo je, za razliku od Rijeke, pobjedom otvorio proljetni dio sezone. Rijeka je izgubila kod Lokomotive, a Bjelica vjeruje da će njegova momčad položiti i važna ispit u Kupu.

Modrić i Perišić slave pogodak u Rusiji (Foto: AFP) Perišić se javio iz bolnice i pokazao od čega je sazdan: Tvrda je to hrvatska kost divider

"Oni su puno bolji nego što su pokazali protiv Lokomotive. Oni su dobro sezonu završili. S četiri pobjede i jednim porazom protiv nas, tu na Maksimiru, ali ekipa koja ima jasne konture, jasne vizije igre i znamo što nas tamo čeka", kaže Bjelica i dodaje:

"Vjerujem da će moji igrač pokazati da su bolji i da ćemo proći u polufinale."

Uspiju li dinamovci u tome, Rijeka će sutra i službeno predati naslov osvajača Kupa predati u ruke nekom budućem pobjedniku.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider