Galerija

Dinamo kreće dan poslije, u srijedu, kad na Maksimir stiže sjajna talijanska momčad. U skupini su još moćni Manchester City i ukrajinski Šahtar.

Procjena je da se Dinamo može boriti za treće mjesto i plasman u Europsku ligu, ali kladionice kažu da su izgledi za to procijenjeni na samo šest posto. City dalje prolazi gotovo sigurno, Atalanta i Šahtar su na pola-pola, pa i to govori o kako teškoj konkurenciji se radi.

Što se tiče izgleda za naslov prvaka, upravo je Manchester City prvi favorit. Ali ipak, izvjesna je samo - neizvjesnost. City ima oko 22 posto izgleda za naslov, pa onda Barcelona s 15-ak posto, Liverpool s 12, pa PSG i Real Madrid s oko osam posto, pa Bayern i Juventus s oko sedam, i tako dalje.

Taj poredak otprilike odgovara i tržišnoj vrijednosti momčadi u Ligi prvaka. Ovo je pet ekipa koje vrijede više od milijardu eura! Najskuplji je Manchester City, pa Real, pa Barcelona, Liverpool i PSG. I sad kad to usporedimo s najjeftinijima, dobivamo veliki nesrazmjer.

Dinamo je među tri najjeftinije momčadi u Ligi prvaka. Modri vrijede oko 73 milijuna eura. Jeftiniji su samo beogradska Crvena zvezda i praška Slavija. Primjerice, City je od Slavije skuplji gotovo 35 puta.

Ali, ne predstavlja samo Dinamo Hrvatsku u Ligi prvaka. Tu je još 13 hrvatskih nogometaša, od iskusnih Modrića, Rakitića, Perišića do najmlađih Bradarića u Lilleu i Pongračića u Salzburgu. Netko od njih lako bi mogao nastaviti niz hrvatskih osvajača Lige prvaka, koji traje već sedam godina zaredom.