Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
City prvi favorit LP-a

Pogledajte koje su šanse Dinama u Ligi prvaka: Samo šest posto za senzacionalni uspjeh

U utorak, 17. rujna, počinje Liga prvaka.

Galerija Vrijednosti momčadi u Ligi prvaka (GOL.hr) Favoriti za naslov u Ligi prvaka (GOL.hr) Dinamova skupina u Ligi prvaka (GOL.hr)

Dinamo kreće dan poslije, u srijedu, kad na Maksimir stiže sjajna talijanska momčad. U skupini su još moćni Manchester City i ukrajinski Šahtar.

Procjena je da se Dinamo može boriti za treće mjesto i plasman u Europsku ligu, ali kladionice kažu da su izgledi za to procijenjeni na samo šest posto. City dalje prolazi gotovo sigurno, Atalanta i Šahtar su na pola-pola, pa i to govori o kako teškoj konkurenciji se radi.

Što se tiče izgleda za naslov prvaka, upravo je Manchester City prvi favorit. Ali ipak, izvjesna je samo - neizvjesnost. City ima oko 22 posto izgleda za naslov, pa onda Barcelona s 15-ak posto, Liverpool s 12, pa PSG i Real Madrid s oko osam posto, pa Bayern i Juventus s oko sedam, i tako dalje.

gol expired Hajduk dalekometnim projektilom poništio povratnički gol Andrijaševića i spasio se poraza u Rijeci divider

Taj poredak otprilike odgovara i tržišnoj vrijednosti momčadi u Ligi prvaka. Ovo je pet ekipa koje vrijede više od milijardu eura! Najskuplji je Manchester City, pa Real, pa Barcelona, Liverpool i PSG. I sad kad to usporedimo s najjeftinijima, dobivamo veliki nesrazmjer.

Dinamo je među tri najjeftinije momčadi u Ligi prvaka. Modri vrijede oko 73 milijuna eura. Jeftiniji su samo beogradska Crvena zvezda i praška Slavija. Primjerice, City je od Slavije skuplji gotovo 35 puta.

Ali, ne predstavlja samo Dinamo Hrvatsku u Ligi prvaka. Tu je još 13 hrvatskih nogometaša, od iskusnih Modrića, Rakitića, Perišića do najmlađih Bradarića u Lilleu i Pongračića u Salzburgu. Netko od njih lako bi mogao nastaviti niz hrvatskih osvajača Lige prvaka, koji traje već sedam godina zaredom.

BBB-i u Bergamu 1990. (Foto: GOL.hr) Najveći neredi i neviđena ludnica: Kako su BBB-i "izgubili nevinost" i šokirali Čehe usred Italije divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider