Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Dinamo samljeo nemoćnu Rijeku, Osijek potpuno razočarao: Hajduk se nameće kao najveći konkurent Modrima

Dinamo je u derbiju izdominirao Rijeku i pokazao zbog čega je najveći favorit za osvajanje naslova prvaka Hrvatske…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Modri su u proljetni dio sezone ušli šampionski. Rijeka dugo nije izgledala tako nemoćno protiv Dinama kao sinoć u Maksimiru. Dovoljno je pogledati statistiku i sve će biti jasno. Dinamo je izdominirao Rijeku i pokazao zbog čega je najveći favorit za osvajanje naslova prvaka.

Momčad Gorana Tomića ovaj put nije imala sreće da iz jednog udarca u okvir vrata postigne pogodak, a da se u isto vrijeme Modri ispromašivaju kao u nekim prethodnim utakmicama, posebice u Kupu, kada su napravili pregršt šansi i na kraju izgubili ponajprije zbog loše realizacije.

Dinamo samljeo nemoćnu Rijeku

Ovaj put Dinamo Rijeci nije dao praktički ništa, preciznije rečeno, samljeo ju je igrom, pa je i rezultat jednostavno morao otići na stranu domaćina, a ne samo dojam.

Ishod derbija, ali i cijelog prvog kola, te još više prikazana igra daju naznaku kako bi se prvenstvo moglo razvijati.

Već nakon prve utakmice Dinamo se odlijepio na tri boda od prvih pratitelja, a ima još utakmicu manje. Kada tako krene nastavak sezone, može se puno toga naslutiti.

HNL golovi: Dinamo - Rijeka 1:0 (Šutalo)

Rijeka i Osijek nisu razočarali samo porazima, naravno da je Osijekov poraz od Slavena nemjerljivo šokantniji, već i slabom igrom.

Rijeci je bilo puno teže jer je ipak igrala protiv Dinama, pa se može reći da je Osijek, ukupno gledajući, veće razočaranje. Kiks protiv Slavena na svojem travnjaku i ta tri izgubljena boda već na startu bit će teško nadoknaditi.

Osijek i Rijeka razočarali rezultatom i igrom

Da biste imali šansu protrčati ispred Dinama kroz ciljnu ravninu HNL-a, morate pobjeđivati u serijama, posebice u proljetnom dijelu sezone, u kojem je Dinamo obično lišen frekventnijih nastupa u Europi i može se posvetiti domaćim zadacima.

Već tradicionalno Modri na proljeće stisnu gas. Da biste ostali u utrci, ne smijete im dopustiti da se odvoje. Morate im puhati za vrat i stvarati pritisak. Morate na pobjede odgovarati pobjedama, baš kao što je to radila Rijeka u svojoj šampionskoj sezoni.

HNL golovi: Dinamo - Rijeka 2:0 (Oršić)

Ovakav proljetni start Rijeke i posebice Osijeka ne može biti pretjerano ohrabrujuć za njihove navijače. Jasno je da se ne mogu donositi konačni zaključci nakon samo jedne utakmice, ali lako se može osjetiti da je optimizam na Rujevici i Gradskom vrtu splasnuo.

Vidjet ćemo kako će Osijek i Rijeka reagirati, hoće li se uspjeti osoviti na noge i zaredati s pobjedama, jer nije baš realno očekivati da će Dinamo pretjerano kiksati i na taj im način dopustiti da zadrže korak.

Hajduk se nameće kao najveći konkurent Dinamu

Ako se po jutru dan poznaje, utrka za naslov prvaka mogla bi se pretvoriti u dvoboj starih rivala. Hajduk nije posebno impresionirao u Šibeniku, ali ipak je rutinski pobijedio. To nešto govori. Čini se da je Hajduk i u kvalitativnom smislu najbliži Dinamu.

Još ako uspije dovesti pokoje pojačanje do kraja zimskog prijelaznog roka, pogotovo ako to budu Kalinić i Ferro ili barem jedan od njih dvojice, Bijeli bi mogli biti jako opasni izazivači aktualnom prvaku.

Uz neupitnu navijačku podršku i daleko najveći posjet, Hajduk može anulirati neke nedostatke u igri i nadomjestiti manje kvalitativne razlike. Osjeća se da je oko Hajduka stvoreno dobro, poticajno ozračje. Puno toga govori da lagana euforija ovaj put stoji na čvrstim temeljima.

U svakom slučaju, za zanimljivost prvenstva bilo bi pogubno da Dinamo već u ranoj fazi pobjegne pratiteljima na bodovnu razliku koja bi ubila draž utrke. Čini se da barem Hajduk to neće tako lako dopustiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider