Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve je spremno za derbi

Visoko stanje pripravnosti uoči polufinala: Tek je došao, a već igra utakmicu odluke

Rijeka i Dinamo pripremaju se za polufinale Kupa u najstrožoj tajnosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo tri tjedna nakon što je postao trener Dinama, Nikola Jurčević već igra utakmicu odluke. Jer Uprava mu je kao cilj postavila osvajanje dvostruke krune, pa sutra u polufinalu kupa mora izbaciti Rijeku.

"Postoji pozitivno uzbuđenje s obzirom da je ta utakmica stvarno strašno, strašno važna. I za mene osobno i za ekipu i za klub. Jer ne trebam ponavljati koliki je ulog u igri."

Jurčević je gotovo osiguran naslov prvaka naslijedio od svog prethodnika. A sada, nakon kiksa protiv Intera, nema pravo na novi kiks, unatoč premalo treninga s ekipom.

''Mislim da nije u ovom trenutku neka tema, niti želim tražiti bilo kakve isprike ili alibije. Vjerujem da možemo dobro i kvalitetno odigrati, vjerujem u pobjedu."

O kakvom stupnju pripravnosti se radi, neka posvjedoči i to da novinarima nije dopušten pristup treningu. A Riječani kriju čak i vrijeme i mjesto dolaska u Zagreb, da ih, eto, ne bi remetile kamere i mikrofoni.

Pred kamerama i mikrofonima Riječani su bili danas, i evo zašto Matjaž Kek traži idealne uvjete.

"Protiv ovako jakih protivnika, rekao sam da treba biti izvedba perfektna da bi se došlo do pozitivnog rezultata, zapravo do pobjede."

Ali unatoč tako visokoj letvici, sutra bez oklijevanja najavljuje pobjedu i plasman u finale.

"Sada jedna polufinalna utakmica, pa da ja sada počnem e pa vidjet ćemo, pa željeli bi... Ma nema željeli, naš cilj je da dođemo do prolaska. Na koji način, e sad, puno ih je."

Rijeka će sutra biti oslabljena za čovjeka koji je zabio Hajduku: kartoniranog Antonija Čolaka. Ali za razliku od Jurčevića, Kek je u Rijeci pet godina, i ima posložen sustav.

"Sad neću raditi nikakav cirkus. Imamo neki redoslijed tko umjesto koga."

Prodaja ulaznica za Dinamove prilike ide dobro: očekuje se oko 10 tisuća ljudi te 500-tinjak gostujućih navijača. Pobjednika u finalu već čeka Hajduk, koji je prije tri tjedna na jedanaesterce izbacio Lokomotivu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider