Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ajme, majko

Sumrak hrvatskog klupskog nogometa, a eurosezona je tek počela: Jedan podatak sve govori

Rijeka i Osijek su ispali na prvim ovosezonskim preprekama u kvalifikacijama Konferencijske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na katastrofalan način hrvatski klubovi otvorili su novu sezonu kontinentalnih natjecanja, do te mjere da su oba naša predstavnika koja su dosad zaigrala u kvalifikacijama Konferencijske lige - Rijeka i Osijek - eliminirana već u drugom pretkolu, na svojim prvim preprekama.

Rijeka je izgubila obje utakmice od Djurgardena, kluba koji je prošlu sezonu završio na trećem mjestu, a trenutno je vodeći u Švedskoj.

gol expired Rijeka (is)pala bez ispaljenog metka u Švedskoj i oprostila se od Konferencijske lige divider

Dalo bi se pričati o tome jesu li li i u kojoj mjeri Riječani imali nesreće sa ždrijebom s obzirom na to da su kao nositelji izvukli jednog od najjačih suparnika, ali dojam koji su ostavili u 180 minuta sraza s Djurgardenom navodi na nepogrešiv zaključak: Šveđani su trenutno, za ovu momčad Rijeke sklepanu u hodu i zbrda-zdola, razina više.

Rijeka i Osijek zajedno upisali jednu pobjedu u četiri utakmice

Ukoliko se Rijeka i može djelomično izvlačiti na težak ždrijeb (mada je ta priča tanka i promašena u ovoj fazi kvalifikacija), za Osijek to ne vrijedi. Oni su igrali protiv Kizilžara koji je trenutno rukama i nogama čupa da ne ispadne u drugu kazahstanku ligu.

gol expired Nenad Bjelica nakon debakla u Europi: "Ovo je katastrofa, velika sramota. Preuzimam odgovornost" divider

Kizilžar je drugo pretkolo Konferencijske lige osvojio lanjskim četvrtim mjestom u prvenstvu Kazahstana, ali ove sezone su katastrofalni, tek 12. na ljestvici koja sadrži 14 klubova i oni su na uzvrat u Gradski vrt stigli u situaciji u kojoj im je ipak prvenstvo glavna preokupacija.

U ukupno četiri utakmice protiv Djurgardena i Kizilžara, Rijeka i Osijek su ostvarili jednu jedinu pobjedu - onu osječku u Kazahstanu u prvoj utakmici. Jedna pobjeda, jedan remi i dva poraza grozna je bilanca i poražavajući podatak.

gol expired Osijekov reprezentativac u šoku: "Ispričavam se, svi smo jednako krivi, ne znam što bih rekao" divider

Tako smo u Europi ostali na dva predstavnika: Dinamo i Hajduk.

Zagrepčani su već apsolvirali jednog suparnika, u drugom pretkolu Lige prvaka teže od očekivanog prošli su protiv Škupija, prvaka Sjeverne Makedonije.

Splićani tek kreću u trećem pretkolu Konferencijske lige i njihov će prvi suparnik biti portugalska Vitoria Guimaraes.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider