Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otvoreno nakon poraza

Nenad Bjelica nakon debakla u Europi: "Ovo je katastrofa, velika sramota. Preuzimam odgovornost"

Kizilžar je izbacio Osijek s 3:2 i prošao u 3. pretkolo Konferencijske lige gdje ih čeka APOEL.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još jedan hrvatski predstavnik ispao je iz Europe. Nogometaši Osijeka doživjeli su šokantan poraz od Kizilžara (0:2) u uzvratnom susretu 2. pretkola Konferencijske lige i gosti s ukupnih 3:2 idu dalje.

Iako su Osječani trijumfirali na teškom gostovanju u Kazahstanu, sve su prosuli na domaćem terenu pred 5 tisuća navijača. Trener Nenad Bjelica bio je vidno razočaran nakon teškog poraza:

"Nismo to očekivali, imali smo dobar rezultat iz prve utakmice. Prvo poluvrijeme smo solidno izgledali, imali smo kontrolu na terenu, ali kad je Kizilžar zabio to nas je potpuno napravilo nervoznim", rekao je Bjelica pa nastavio:

"Više nismo bili u stanju tri dodira spojiti. Na kraju zaslužen prolaz kazahstanske ekipe".

Osijek nije imao rješenja za gusti blok gostiju

Dobro su Osječani otvorili europski dvoboj, dominirali su kroz prvih dvadesetak minuta dvoboja, ali gosti su se jako dobro branili. Igrali su u gustom defanzivnom bloku, a Osječani nisu imali rješenje za to:

"Šutevi su bili rješenje za to, ali oni su bili neprecizni. Nešto je obranio njihov golman. Pokušavali smo šutevima, pokušavali smo preko bokova, ali nismo imali raspoloženog igrača koji bi mogao napraviti razliku na terenu. Protivnik ti zabije iz prve izgledne prilike i normalno da postaneš nervozan".

gol expired Osijekov reprezentativac u šoku: "Ispričavam se, svi smo jednako krivi, ne znam što bih rekao" divider

"Ovo je stvarno katastrofalan rezultat. Velika sramota za nas i ja preuzimam potpunu odgovornost za ovo", iskreno je priznao Bjelica.

Bjelica progovorio o lošoj realizaciji

Nogometaši Osijeka uspjeli su stvoriti tek jednu priliku u drugom poluvremenu: 

"Pokušali smo nekim izmjenama, horukom nogometom, ali ni tu nismo uspjeli ništa napraviti. Na kraju smo imali tri napadača na terenu, nismo došli do šanse. Ekipa je pokazala jednu nemoć, a ja sam tu najdogovorniji", rekao je Bjelica pa se osvrnuo na probleme s realizacijom:

"Mi smo u Kazahstanu solidno izgledali, zasluženo pobijedili. Mogli smo uvjerljivije pobijediti, ali ne može nam biti izgovor da nam treba duže da uđemo u ritam nakom priprema. Moja ekipa je izgledala loše, to je jedina činjenica", zaključio je Bjelica.

Kazahstanska momčad u 3. pretkolu Konferencijske lige zaigrat će protiv ciparskog APOEL-a koji je izbacio bugarski Botev Plovdiv s ukupnih 3:0.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider