Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Totalna katastrofa

Debakl u Gradskom vrtu: Osijek nokautiran, Kazahstanci zasluženo eliminirali bezidejne Bjeličine trupe!

Osijek je u prvoj utakmici u Kazahstanu slavio s 2:1, ali ovog četvrtka je poražen s 0:2 i već na prvoj prepreci okončao svoj put u kvalifikacijama Konferencijske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Teško je riječima opisati ono što se dogodilo danas na Gradskom vrtu u utakmici gdje je Osijek s prednosti od 2:1 iz prvog susreta dočekao Kizilžar, momčad koja se grčevito bori za ostanak u vrlo slaboj kazahstanskoj ligi te koja je došla bez pobjede u posljednjih šest utakmica.

Osijek je poražen rezultatom 0:2 i taj rezultat potpuno je realan te Kazahstanci zasluženo prolaze u treće pretkolo gdje ih čeka ciparski APOEL. Nije problem reći da Osijek u cijeloj utakmici nije odigrao niti jednu konkretnu napadačku akciju, a nakon prvog pogotka gostiju nisu stvorili niti jednu priliku pa čak niti spomena vrijedan udarac prema golu.

Osijek je uspješno iskontrolirao prvi dio

Ipak, unatoč spomenutom, teško se na odmoru moglo pretpostaviti da će se ovo dogoditi. Osijek je uspješno kontrolirao prvi dio iako, kao što je spomenuto, nisu stvorili konkretnu akciju. No, vrijedi spomenuti pokušaje Lovrića, Brleka i Miereza, koji su došli uglavnom iz solo akcija. Kazahstanci su se u prvih 45 minuta uglavnom branili pa smo gledali uspavanku bezidejnih napada na čvrstu obranu gostiju.

U drugi dio Kazahstanci su ušli nešto otvorenije, iako su i dalje prepustili posjed Osijeku, koji i dalje nije imao nikakvu ideju. Nikakve kombinacije, uigrani mehanizmi ili unaprijed pripremljene sheme nisu se vidjele, a sve je donosilo jako puno tehničkih grešaka igrača koji su često u napadu ostavljani bez pravih rješenja.

Osijek je imao odličnu priliku u 51. minuti, no Lončar je nakon ubačaja iz kuta, iako potpuno sam, šutirao preko gola. Nitko nije mogao pretpostaviti da će to biti i posljednja prilika domaćih vrijedna spomena.

Trener gostiju pogodio zamjenom

Pravi potez trener gostiju povukao je u 60. minuti, kad je uveo gruzijskog ofenzivca Ivaniadzea, a isti je poentirao minutu kasnije. Topalov je prošao po desnom boku, slomio Brleka, a onda ubacio ne pet metara gdje Lončar uspješno čisti, ali točno na nogu Ivaniadzeu, koji s ruba kaznenog prostora iz prve pogađa donji lijevi kut Ivušićevog gola.

Osijek je tu u dalje bio u igri, no deset minuta kasnije novi šok. Sad je s lijeve strane ubacio Bušman, a potpuno sam je ostao Kone, koji je pogodio za 0:2. Teško je ovdje objasniti kretanje igrača Osijeka, gdje su po dvojica čuvali jednog igrača, a Kone je uletio potpuno sam i nečuvan.

I tu je bilo gotovo. Kizilžar se povukao, a Osijek nije uspio uputiti niti jedan konkretan udarac prema golu te su potpuno zasluženo eliminirani.

Tko je kriv za ovu blamažu, možda i najveću u povijesti kluba? Najbolje je da svatko sam donese taj zaključak.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider