Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
promašili i penal

Dinamo pobijedio Osijek u bizarnom susretu: Livaković čupao Modre, Osijek zabijao autogolove

Nevjerojatnu su utakmicu odigrali Dinamo i Osijek na Maksimiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je na Maksimiru u 3. kolu Prve HNL s čak 4:1 pobijedio Osijek, no bila je to utakmica u kojoj rezultat ne odražava viđeno na terenu. Osijek je uspio zabiti dva autogola, promašiti 11-erac i nakon svega toga još napraviti dva penala te praktički sam sebe pobijediti na Maksimiru. 

Za Dinamo su 11-erce realizrali Andrić i novopridošli Tolić, no najbolji igrač utakmice uvjerljivo je bio Dominik Livaković koji je nakon Cluja obranio još jedan penal te spasio vrata domaćina u nekoliko izglednih prilika Osječana.

Krenulo je komičnim autogom

Dinamo je poveo već u petoj minuti utakmice nakon neobičnog autogola vratara Ivice Ivušića.

Novi Chelsea Kako je Abramovič započeo novu dinastiju: ''Kovačić će biti jedan od najvažnijih'' divider

Nakon ubačaja iz kornera Osječani su loše reagirali pred svojim vratima. Gavranović je pucao, njegov udarac je s gol linije izbio Igor Silva, ali je pogodio svojeg golmana u leđa od kojega se lopta odbila u mrežu.

Livaković opet obranio penal

Gosti su mogli izjednačiti u 40. minuti iz jedanaesterca. Međutim, Livaković je sjajno zaustavio udarac Ante Majstorivića. Kazneni udarac je nakon ubačaja iz kornera skrivio Ademi povukavši Žapera. Sudac Zebec prvotno nije dosudio kazneni udarac, ali je promijenio odluku nakon VAR provjere.

Osijek sjajno igrao i promašivao

Osijek je u nastavku susreta zaigrao daleko bolje i u 48. minuti je izjednačio na 1-1. Talys je slijeva odlično ubacio na drugu vratnicu, Žaper je nogom idealno vratio loptu u sredinu gdje je na natrčao Grezda i vrlo precizno pogodio lijevi gornji kut za 1-1.

gol expired Novi pogodak Nikole Vlašića, ali i Bistrovića: Lovren i Ćorluka remizirali u derbiju divider

Samo pet minuta kasnije Kleinheisler je imao zicer, ali je sa svega 7-8 metara prebacio vrata. Gosti su opasno prijetili i u 59. i 60. minuti, no Livaković je ponovo bio sjajan.

Novi autogol pa dva penala

Kazna za silne promašaje stigla je u 71. minuti, nakon novog autogola. Gojak je odlično proigrao Ademija koji je pucao s lijeve strane, no lopta se odbila od Majstorovića i prevarila Ivušića.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su deset minuta prije kraja kada je Komnen Andrić zabio za 3-1 iz novog jedanaesterca. Zanimljivo, Andrić je ušao u igru samo minutu ranije. U svega 60-tak sekundi je izborio, a potom i realizirao kazneni udarac. Prekršaj je skrivio Talys.

U 88. minuti gosti su skrivili još jedan kazneni udarac. Škorić je srušio Ademija, a pogodak za konačnih 4-1 je postigao Marko Tolić.

Zbilja nevjerojatna utakmica kakvu možda nikad dosad nismo gledali...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider