Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bivši igrač za dnevnik nove tv

Kako je Abramovič započeo novu dinastiju: ''Kovačić će biti jedan od najvažnijih''

I dok bi Messi mogao biti najveći kapitalac ovog prijelaznog roka, već sada nema sumnje koji će klub biti njegov pobjednik. Londonski Chelsea već je doveo petoricu sjajnih nogometaša i na njih potrošio gotovo 150 milijuna eura. Roman Abramovič tu ne misli stati, već potrošiti - još toliko.

Novi Chelsea (Foto: GOL.hr)

Kako je lijepo biti navijač Chelseaja ovoga ljeta. Gotovo svaki novi tjedan neko novo veliko ime spominje se kao želja Franka Lamparda - i onda malo ubrzate vrijeme i eto potvrde novog pojačanja na Stamford Bridgeu.

Tako su u Lampardovo gnijezdo već sletjeli: Timo Werner iz Leipziga za 53 milijuna eura, Ben Chilwell iz Leicestera za 50, Hakim Ziyech iz Ajaxa za 40 milijuna, te Thiago Silva i Malang Saar koji su stigli kao slobodni igrači

I uza sve to, najskuplje pojačanje ovog prijelaznog roka tek se čeka - a to bi trebao biti najskuplji njemački nogometaš današnjice - Kai Havertz, za kojeg su Bluesi spremni Leverkusenu iskrcati 100-injak milijuna eura.

Bivši igraš Bluesa nada se naslovu za dviie godine

"On je jedan od najuzbudljivijih talenata u svijetu nogometa trenutačno i ako ga Chelsea može vezati ugovorom - ako pogledate Chealseaovu napadačku liniju onda i ono što mogu sklopiti je zaista poprilično zastrašujuće. Ne samo u ovom trenutku, već i u godinama koje dolaze'', rekao je za Dnevnik Nove TV Pat Nevin, komentator BBC-a i bivši igrač Chelseaja (1983. - 1988.)

gol expired Pobjednik prijelaznog roka: Chelsea je napravio fantastične stvari, a najveći posao tek ih čeka divider

I zaista - četvorka Havertz, Pulišić, Ziyech i Werner na papiru izgleda teško zaustavljivo, no ono što djeluje još impresivnije je činjenica da prosjek godina ove početne postave bez dvojice najstarijih - Thiaga Silve i kapetana Azpilicuete iznosi 24,7 godina. A kada pogledate starost ili bolje rečeno mladost onih koji čekaju svoju priliku s klupe, jasno je da na Stamford Bridgeu grade momčad koja bi trebala godinama dominirati.

"Mislim da će Chelsea definitivno biti kandidat za naslov... za otprilike tri godine, možda dvije. Sljedeće sezone je prerano, ima tu još puno posla za napraviti, neki mladi igrači imaju još puno toga za naučiti. I znam da klub ne razmišlja o naslovu ove sezone. U klubu razmišljaju - trebamo izgraditi dinastiju, a dinastija može trajati desetljećima'', smatra Nevin.

''Kovačić će biti jedan od najvažnijih''

Važan kotačić te dinastije trebao bi biti Mateo Kovačić, kojeg su navijači Chelseaja proglasili najboljim igračem protekle sezone.

"Smatram da je potpuno zasluženo proglašen igračem sezone, a govoreći kao netko tko je tu nagradu osvojio dvaput - to je nešto što neće nikada zaboraviti. To je nešto što će mu značiti još više kada bude stariji. A on nije star, on je još uvijek mlad i ima još mnogo prostora za napredak i mislim da će biti jedan od najvažnijih igrača Chelseaja u idućih 5-6 godina'', kaže nam Nevin.

Ako se pitate kako to Chelsea ne krši Financijski fair play, sjetite se da su samo od prodaje Hazarda, Morate i Pašalića uprihodili gotovo 190 milijuna eura, a zbog kazne UEFA-e prosjedili jedan prijelazni rok sa zabranom dovođenja igrača. Sada je Abramovič odriješio kesu i vratio Bluese u birano društvo onih od kojih će baš svaki protivnik u Europi - strahovati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider