Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Službeno priopćenje

Iz Dinama objasnili zašto su smijenili četiri osobe iz Mamićeve struje

Dinamo je razriješio dužnosti i izbacio četiri osobe iz članstva.

Krešimir Antolić (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Danas je održana sjednica Izvršnog odbora Dinama na kojoj su iz članstva isključeni Miroslav Rožić, Andrej Meniga, Nikola Polak i Damir Zorić.

Dinamo je objasnio svoju odluku priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

"U četvrtak 2. veljače 2023. godine održana je sjednica Izvršnog odbora GNK Dinamo. Na sjednici se raspravljalo o događajima koji su se odvijali od posljednje Skupštine kluba održane 12. prosinca 2022. godine te su doneseni određeni zaključci i odluke.

Izvršni odbor je na temelju razmotrenih prijava pristiglih od strane pojedinih članova kluba u razdoblju od 23. prosinca 2022. do 1. veljače 2023. godine, a konkretno podnesenih protiv predsjednika Nadzornog odbora, članova Nadzornog odbora, dvojice članova Izvršnog odbora te jednog člana Skupštine, te na temelju neposrednih saznanja i opažanja zaključio da su četvorica članova GNK Dinamo.

Miroslav Rožić i Damir Zorić Težak udarac za Mamićevu struju: Dinamo smijenio četiri osobe iz kluba divider

To su predsjednik Nadzornog odbora Miroslav Rožić, članovi Nadzornog odbora Andrej Meniga i Nikola Polak te član Izvršnog odbora Damir Zorić, svojim kontinuiranim postupanjima od 12. prosinca 2022. do dana donošenja ove odluke postupali protivno ciljevima Kluba te su ujedno u više navrata postupali na način koji je protivan Statutu Kluba, iako su bili upoznati sa svojim jasnim obavezama i dužnostima sukladno Statutu.

Na sjednici je Izvršni odbor zaključio da se radi o postupanjima kojima se nesumnjivo ruši dignitet i ugled Kluba i svih članova Kluba, a navedeni pojedini članovi Kluba postupali su iznoseći difamirajuće, neistinite i uvredljive tvrdnje.

Anton Maglica i Šime Vrsaljko Vrsaljku naglo porasla popularnost, a on ponosno pokazao Dinamov dres divider

Donesen je i zaključak Izvršnog odbora da su isti članovi Kluba posljednju odluku Gradskog ureda za opću upravu i imovinsko-pravne poslove Grada Zagreba donesenu 25. siječnja 2023. godine nakon provedenog nadzora proglasili pravno neosnovanom i ''duboko politiziranom i pravno manjkavom'' čime su također naštetili ugledu Kluba.

Budući da su svojim kontinuiranim protupravnim postupanjima naštetili ugledu GNK Dinamo i drugim članovima Kluba, Izvršni odbor donio je na sjednici većinom glasova odluku o isključenju iz članstva u GNK Dinamo članova Kluba Miroslava Rožića, Andreja Menigu, Nikolu Polaka i Damira Zorića.

Naglašavamo da je članstvo u klubu uvjet za članstvo u upravljačkim tijelima GNK Dinamo", stoji u priopćenju.

Sportska inspekcija u Dinamu

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider