Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na sjednici Izvršnog odbora

Težak udarac za Mamićevu struju: Dinamo smijenio četiri osobe iz kluba

Na sjednici Izvršnog odbora Dinama smijenjena su četiri člana kluba.

Miroslav Rožić i Damir Zorić (Foto: Damir Krajac/Cropix)

Nastavlja se rat u Dinamu. Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora kluba smijenjena su tri člana Nadzornog odbora. Radi se o Miroslavu Rožiću, predsjedniku te članovima Nikoli Polaku i Andreju Menigi.

Također, sa pozicije člana Izvršnog odbora kluba smijenjen je Damir Zorić. Svi su izbačeni iz članstva kluba. Radi se o ljudima koji su stali na stranu Zdravka Mamića u borbi protiv Krešimira Antolića i njegove struje.

Sredinom prosinca Skupština kluba je izglasala nepovjerenje Antoliću te su ga smijenili s pozicije prvog operativca i člana uprave. Nekoliko dana kasnije prijedlog za njegovu smjenu je tijesno odbijen na Izvršnom odboru.

Dva tjedna nakon toga pred novinare su izašli Rožić, Zorić, Ivo Šušak i Vladimir Bogdanić te obavijestili kako su predali zahtjev za izvanrednu Skupštinu Dinama na kojoj će tražiti smjenu Krešimira Antolića.

Prošlog tjedna na Maksimiru se pojavila Sportska inspekcija da bi kontrolirala legitimnost odluke Dinamove skupštine iz prosinca da se smijeni član Uprave Krešimir Antolić.

Istog dana Gradski ured za upravu je proglasio Antolićevu smjenu nevaljanom. To je označilo prvu veliku pobjedu Antolića i Mirka Barišića u borbi protiv Mamićeve struje.

Sada se čeka redovna Skupština kluba koji bi se trebala održati u ožujku, a važno je koja će struja imati više ruku, odnosno skupštinara. 

Ključan detalj u cijeloj priči jest taj što istječe mandat Izvršnom odboru i na sljedećoj Skupštini mora se izabrati novi. 

Skupština bi trebala izglasati novi Izvršni odbor, a taj IO mest će sve pred sobom. Posve je logično očekivati da će strana koja pobijedi na Skupštini očistiti upravljačke strukture od ljudi iz suparničkog tabora.

Sportska inspekcija u Dinamu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider