Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slažete se?

Dinamo nije pobijedio u Rijeci, ali Jakirović je neke zaključke dobio: Pogledajte analizu

Dinamo je s Rijekom odigrao 2:2 u posljednjoj HNL utakmici prije ove reprezentativne pauze.

Svoj osvrt na utakmicu Rijeka - Dinamo dao je Ivan Ljubić u novoj epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu. Dok je gledao dvoboj, pisao je vlastite bilješke i s gledateljima podijelio svoja zapažanja.

"Ja sam iskreno bio zadovoljan s ovih 2:2, pričat ću iz prizme Dinama. Uglavnom, mislim da su kroz ovaj naporan i težak tjedan Sergej Jakirović i njegov stožer dobili dosta dobre povratne informacije, neke stvari su prilično jasne. Kulenović mora biti prva špica Dinama do povratka Petkovića. On je najčešće meta napada Dinamovih navijača, a u Rijeci je bio posvuda, vršio pritisak, igrao obranu, osvajao zračne duele, bio odlična mantinela, kod drugog pogotka ugrozio vratara. Bio je fenomenalan i možda je to dobar nastup koji je došao na valu kvalitetno odrađenih minuta u Plzenu. Drago mi je zbog njega, njegova emocija prema Dinamu je ogromna i s motoričke strane i agresije njega se jako podcjenjuje", kazao je Ljubić.

Što se tiče čuvara mreže, rekao je:

"Danijel Zagorac mi je zanimljiva priča jer je u statusu drugog Dinamova vratara proveo sedam godina. Daje mi neku povratnu vibraciju da se jako ugodno osjeća trenutno, mislim da je i njega duboko proganjalo to što nije broj jedan. Zasluženo je broj jedan, on daje dodatnu sigurnost Dinamovoj obrani."

Govoreći o defenzivi Modrih, Ljubić je istaknuo:

"Mauro Perković je apsolutno najbolje rješenje za lijevog beka, nadamo se da će to značiti da će se moći Roberta Ljubičića rehabilitirati u veznoj liniji."

Dinamo je na Rujevici igrao sezonu u kojoj je spašavao sezonu ili barem tražio nešto na što se može osloniti u idućim tjednima. Sad ide reprezentativna stanka, moći će se stabilizirati.

Cijela nova epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider