Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Dinamo ne igra dobro, ali ima veliku šansu: Modri se previše uzdaju u Livakovića, moraju igrati hrabrije

Dinamo nije u Moskvi odigrao neku briljantnu partiju, CSKA je realno bio bolji, ali Modri su izdržali sve nalete domaćina i osvojili veliki bod koji ih drži u ozbiljnoj igri za prolaz dalje…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo se došao braniti u Moskvu i uspio je u svojem naumu. Zoran Mamić složio je postavu koja je sugerirala kako će Modri igrati. Izborom igrača vidljivo je bilo da je ofenzivni potencijal otupljen, da će se na obranu dati najveći naglasak.

Gvardiol je opet bio na lijevom beku, Perić je zauzeo mjesto stopera, mladi Franjić je zaigrao umjesto Jakića u veznom redu, s idejom da pokriva najopasnijeg igrača CSKA-a Nikolu Vlašića, a Petković je krenuo od prve minute umjesto najavljenog Gavranovića.

gol expired Dinamo izvukao bod u Moskvi: CSKA napadao, Modri se uspješno obranili divider

Petković opet nije odigrao neku bajnu partiju, puno je petljao, prečesto je gubio lopte, ali mora se priznati da mu nije bilo lako u vrhu napada. Modri su s premalo igrača dolazili u završnicu, o napadu baš i nisu razmišljali, iako su imali dobar posjed, držali su loptu, ali uglavnom na sredini terena. Statistika sve govori: CSKA je imao 25 udaraca prema vratima, Dinamo 7. Rusi su 7 puta pucali u okvir vrata, Hrvati samo jednom.

CSKA ima velikih problema s realizacijom

I na ovoj utakmici mogli smo vidjeti zašto CSKA posljednjih godina nema uspjeha u Europi i zbog čega je prošle sezone postigao samo tri gola, iako je bio u skupini s osrednjim klubovima: Espanyolom, koji je prošle sezone ispao u drugu španjolsku ligu, Ludogorecom i Ferencvarošom, kojem je Bjeličin Dinamo podario četiri laka komada u Budimpešti.

CSKA je ljetos doveo pojačanja u napadu, najskuplji je bio Ejuke, platio ga je čak 11,5 milijuna eura. Nije se baš proslavio, najblaže rečeno. Armijski klub zasad nije napredovao u smislu realizacije: dvije utakmice u skupini, samo jedan gol.

gol expired Iznenađenja u Europskoj ligi: Debakl Feyenoorda kod kuće, hrvatski trener srušio Mourinha! divider

Kad se zna da CSKA ima velikih problema s realizacijom u Europi i tko ga je sve pobjeđivao zadnjih godina u Moskvi, ostaje dojam da je Dinamo možda mogao do pobjede da je bio samo malo hrabriji.

Modri su mogli do pobjede s malo više hrabrosti u napadu

No Mamić se odlučio za zatvorenu varijantu; došao je po bod i uzeo je bod. Da je izgubio, ta bi se igrala imenovala suviše obranaškom, da ne kažemo kukavičkom, no rezultat je najvažniji, a bod u Moskvi nije loš ulov, pogotovo jer je favorizirani Feyenoord izgubio kod kuće od Wolfsbergera. U ovom trenutku se čini da taj rezultat ide na ruku Modrima.

Austrijancima su se prije početka natjecanja po skupinama davale najmanje šanse za prolaz dalje, a oni su nakon prva dva kola prvi na ljestvici s četiri boda. Dinamo u sljedećem kolu dočekuje Wolfsberger. Ne može se reći da je to meč lopta, ali ako hrvatski prvak upiše pobjedu, trasirat će put u sljedeću fazu natjecanja.

gol expired Miočić iznenadio i istovremeno zbunio svoje fanove objavom na hrvatskom jeziku divider

Dobra je vijest da Dinamo nije primio gol u obje utakmice s Feyenoordom i CSKA-om, iako se mora reći da je imao i dosta sreće, bolje rečeno Dinamo je imao raspoloženog Livakovića na vratima, a ni njegovi protivnici nisu imali dovoljno golgeterskog znanja da zabiju svoju šanse, ali loša je vijest što ga nije ni dao.

Velika šansa za prolaz dalje

Da bi se pobijedilo, mora se zabiti. Kad se sve zbroji, igra nije bogzna kakva, Dinamo se uglavnom branio u obje utakmice, igrao je prilično zatvoreno, no i s takvim pristupom zadržao su debeloj igri za prolaz dalje, što je u konačnici najvažnije.

Modri će u nastavku natjecanja morati podignuti formu, to je logičan zaključak, jer Livaković neće uvijek moći spašavati, a dojam je da ima dosta prostora za poboljšanja. U svakom slučaju, u dobroj su poziciji, imaju vrlo dobre šanse za prolaz dalje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider