Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri visoko plasirani

Dinamo može izvući velikane: Evo tko su potencijalni suparnici i koji je favorit Europske lige

Dinamo je osigurao prvo mjesto u skupini Europske lige i status nositelja u ždrijebu za drugi krug natjecanja…

Momčad Dinama (Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Kolo prije kraja natjecanja po skupinama Europske lige Dinamo je osigurao prvo mjesto u svojoj skupini i status nositelja u ždrijebu koji je na rasporedu 17. prosinca. Prve utakmice šesnaestine finala igraju se 14. veljače, a uzvrati sedam dana kasnije. Dinamo će kao nositelj uzvratnu utakmicu igrati na Maksimiru.

Dinamo teško oštećen: Prvi zadatak – sačuvati momčad. Za prodaju nema opravdanja!

U drugi krug će proći 32 momčadi, 24 iz skupina Europske lige te osam trećeplasiranih iz Lige prvaka. 12 prvoplasiranih po skupinama i četiri najbolje trećeplasirane momčadi iz Lige prvaka bit će nositelji u ždrijebu.

Osim Dinama, kolo prije kraja natjecanja po skupinama prvo mjesto osigurali su Salzburg, Zenit, Arsenal, Eintracht, Dinamo Kijev i Chelsea, dok će drugi sigurno biti Fenerbahče, s kojim se Dinamo ne može sastati jer su bili u istoj skupini, potom Sporting i Lazio. Samo te tri momčadi ne mogu biti prve, ali ni treće. Dakle, Sporting i Lazio su potencijalni Dinamovi suparnici.

Gužva u Ligi prvaka

U Ligi prvaka tek nakon zadnjeg kola bit će poznato tko će proći u šesnaestinu Europske lige kao nositelj, a tko će biti nenositelj. U nekim skupinama još nije jasno ni tko će biti prvi, a tko treći, tako da je mnogo kombinacija i sada ih nema smisla razrađivati. U ovom trenutku jedino je sigurno da će trećeplasirani u svojim skupinama biti Club Brugge, Benfica i Valencia.

U zadnjem kolu Europske lige ponajveću pozornost privući će dvoboj skupini J između Seville i Krasnodora na Sanchez Pizjuanu. Krasnodar ima tri boda bivše od Seville i Standarda, koji u posljednjem kolu igra protiv autsajdera Akhisara. Lako je moguće da se na kraju zatvori krug od tri momčadi s devet bodova u kojem će najvjerojatnije najdeblji kraj izvući Belgijci zbog najlošije međusobne gol-razlike.

Krasnodar je u prvoj utakmici pobijedio s 2:1 Sevillu tako da će Španjolcima za prvo mjesto u skupini biti dovoljna pobjeda od 1:0. Ako Sevilla na kraju bude druga, što je malo vjerojatno, bit će potencijalni suparnik Dinamu. To bi možda bio i najteži mogući suparnik.

Dinamo 13. favorit Europske lige

Prema procjenama najveće svjetske kladionice Willam Hill, Sevilla je treći favorit natjecanja s koeficijentom 12,00. Prvi su Chelsea (5,00) i Arsenal (6,50), ali oni su prvoplasirani u svojim skupinama i ne mogu se sastati s Dinamom, koji je 13. favorit natjecanja s koeficijentom 51,00. Isti koeficijent imaju još Bešiktaš, Celtic i Dinamo Kijev.

Od potencijalnih velikana s kojima bi se Dinamo mogao sastati izdvajamo Milan, koji je četvrti favorit natjecanja po Willima Hillu s koeficijentom 21,00. Milan je trenutačno drugi u skupini F s bodom zaostatka za Betisom te ima tri boda više od trećeplasiranog Olympiacosa.

Za Milan je nezgodno što u posljednjem kolu gostuje u Pireju, a u prvoj utakmici Talijani su slavili s ne prevelikih 3:1. Betis u zadnjem kolu gostuje kod nejakog Dudelanga i posve je izvjesno da će potvrditi prvo mjesto.

Po William Hillu na petom mjestu najvećih favorita su Lazio i Villarreal s koeficijentom 21,00, pa dolaze Bayer Leverkusen (26,00), Eintracht (26,00), Betis (29,00), Salzburg (34,00), Sporting (34)…

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider