Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Dinamo propustio šansu, a za Čačića dolaze opasni dani: Da je trener bio hrabriji, možda se moglo više

Chelsea je ipak bio prejak za Dinamo u posljednjem kolu natjecanja po skupinama Lige prvaka…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo ipak nije uspio napraviti novo čudo u Londonu. Chelsea je ipak bio prejak.

Modri su časno pali, izgubili su minimalno (2:1). Borili su se koliko su mogli i dali su sve što su mogli. Stoga im se nema što zamjeriti jer jasno je tko je tu bolji i kvalitetniji.

Četiri boda u Ligi prvaka dobar su ulov, no ostaje žal jer se nije iskoristila početna pobjeda protiv velikog favorita.

Dinamo je propustio svoju šansu protiv Salzburga

Nije bila treća sreća jer je Dinamo u ne tako davnoj prošlosti u prvom kolu pobjeđivao velike favorite Arsenal i Atalantu, ali ni tada nije uspio proći dalje. Štoviše, nije uspio osvojiti ni treće mjesto.

Povijest se ponovila, Dinamo je opet završio na posljednjem mjestu, a to znači da završava svoj put u Europi za ovu sezonu.

gol expired Engleski mediji: "Utakmica protiv Dinama bila je rehabilitacija za Chelsea" divider

Kada se sve sumira, zaključak je da je Dinamo propustio svoje šanse u ogledima sa Salzburgom.

Da su Modri bili malo hrabriji u tim utakmicama, odnosno da je Ante Čačić bio malo kuražniji i postavio ofenzivniju taktiku, možda bi bilo puno bolje. Najviše peče to što nikada nećemo saznati. A kako Dinamo prolazi kada sam sebe uškopi, to već odavno znamo. 

Da je Čačić bio hrabriji...

Posljednjih petnaestak minuta u Salzburgu dalo je naznaku da Dinamo može igrati ofenzivnije, barem protiv austrijske momčadi ako to već ne može protiv Chelseaja i Milana.

I na Stamford Bridgeu Modre su skupo stajale jeftine pogreške u obrani. Kod prvog gola Chelseaja loše je reagirala cijela obrana, a posebice stoperi Perić i Šutalo.

gol expired Čačić nakon Dinamova poraza od Chelseaja: "Jako sam zadovoljan kako je utakmica funkcionirala" divider

Pogreške obrane možda su i logične jer je Chelsea toliko stiskao da se prije ili kasnije morao dogoditi neki kiks. Bilo bi bolje da se dogodio kasnije, da se duže izdržalo s pozitivnim rezultatom. No Chelsea je brzo izjednačio, a potom i poveo. Već tada je bilo jasno da od iznenađenja neće biti ništa.

Pogreške obrane, problemi na lijevom boku

Najveći problem obrane bilo je pokrivanje lijevog boka. Ljubičić je ispadao, a onda za njim i Perić, koji je prečesto izlazio da mu pokrije leđa, a onda bi se otvorila rupa u sredini.

Dinamovi igrači bili su i malo impresionirani. To se vidjelo u nekim obrambenim zadacima kada su se naguravali na vrata, a uopće nisu čuvali Chelseajeve igrače na povratnoj. Tako je i pao drugi pogodak.

Modri su se pribrali na poluvremenu, zaprijetili su početkom drugog dijela, no kako je utakmica odmicala, sve više im je ponestajalo snage, a domaćin je rastao.

Sada se već može reći da je Dinamo upao u minikrizu. Ovo je treći poraz zaredom, a četvrta utakmica bez pobjede. Iako je zamjetno da je gust raspored i naporan ritam izmoždio Modre, može se očekivati da će pronaći izlazak iz tunela u koji su upali.

Za Čačića dolaze opasni dani

Sada mu ostaje samo domaće prvenstvo i Kup, a tu je Dinamo gazda već godinama. Međutim, ako bi se kojim slučajem nešto zakompliciralo, ako bi Dinamo prosuo neke bodove do jesenske stanke, Čačić bi jamačno ušao u nemirne dane.

Povijest nas uči da je ovo otprilike vrijeme kada se trenerske stolice u Maksimiru najčešće tresu. Vidjet ćemo kako će Čačić prebroditi najopasnije dane.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider