Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
iskupljenje

Engleski mediji: "Utakmica protiv Dinama bila je rehabilitacija za Chelsea"

Gotovo svi mediji na Otoku ističu da je Chelseaju ova pobjeda protiv Dinama trebala kao rehabilitacija za poraz od Brightona protekli vikend.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Dinama herojski su pali protiv Chelsea 1:2 na Stamford Bridgeu u Ligi prvaka i oprostili se od europske sezone.

Chelsea, koji je izgubio uvodnu utakmicu u Zagrebu, na koncu je otišao u osminu finala kao pobjednik skupine, a Modri su ispali iz Europe pa su engleski mediji ovaj put puno naklonjeniji svojim nogometašima.

Mail: Ova pobjeda rehabilitacija za Brighton

Tabloid The Sun hvali debitanta Denisa Zakariju koji je konačno dočekao svoje debitantske minute za Chelsea i vratio je Potteru povjerenje golom koji je kompletirao povratak Plavih poslije uvodnog gola Petkovića.

gol expired Čačić nakon Dinamova poraza od Chelseaja: "Jako sam zadovoljan kako je utakmica funkcionirala" divider

"Petković je okrunio lijepu akciju Dinama za vodeći gol, golman povratnik Edouard Mendy nije mogao ništa kod gola, a obrana koja je prije četiri dana progutala četiri gola od Brightona nije mu puno pomogla“, piše u tekstu koji hvali Zakariju:

"Bilo bi pretjerano govoriti kako je Zakaria bio presudan u pobjedi, ali pojavio se kad je trebalo i učinio što je morao za preokret protiv tvrdoglavog Dinama. Njegov gol nije bio najljepši, zapeo je za Dinamovog igrača putem do mreže, ali Pottera i društvo to neće biti briga.“

Slavlje Girouda i suigrača Milan natamburao Red Bull Salzburg i prošao u nokaut fazu iz Dinamove skupine divider

Daily Mail ističe kako je ova utakmica bila svojevrsna rehabilitacija za traumatizirane igrače poslije poraza od Brightona protekli vikend.

"Potter je očigledno ovu utakmicu vidio kao priliku za povratak na pravi put poslije poniženja u Premier ligi u prošlom kolu i prije derbija s Arsenalom. Bila je ovo prilika za pojedine igrače za povratak u formu“, pišu misleći pritom na Sterlinga koji je odigrao odličnu partiju.

Nisu mogli ne primijetiti sjajnu podršku Dinamu u Londonu.

"Petković se pobrinuo za Dinamov start iz snova, a njihovi navijači nisu trebali bolju pozivnicu da dodatno pojačaju ionako glasno navijanje. Plavi su ubrzo vratili balans u utakmicu pa i prevagnuli na svoju stranu. Gosti su u nastavku također pokazali odlučnost, međutim Chelsea je ostao u prednosti.“

Bruno Petković postiže pogodak Chelsea preokrenuo protiv Dinama: Petković zabio za vodstvo, Sterling i Zakaria spriječili iznenađenje divider

Navijačima nije trebala bolja pozivnica od gola Petkovića

BBC Sport ističe jaku momčad koju je Potter poslao unatoč tome što su već bili osigurali plasman.

"Domaćin je već bio osigurao plasman u drugi krug, ali su izašli u jakoj momčadi kako bi odgovorili na nedjeljni šok protiv Brightona. Uslijedio je još jedan šok na startu utakmice jer je obrana Plavih primila rani gol poslije loše reakcije na skoku. Chelsea se najprije mučio vratiti u utakmicu, ali ubrzo su uspostavili kontrolu preko Sterlinga i Zakarije“, piše u tekstu.

Autor u tekstu Mirrora kratko se osvrnuo na neuvjerljiv start Plavih.

"Stvari su loše krenule za Chelsea jer ih je Dinamo uhvatio na spavanju. Baš svi članovi obrane, uključujući golmana snose dio krivice. Chilwell nije izašao na centaršut, Azpilicueta je nespretno reagirao i namjestio gol Petkoviću, a Koulibaly i Chalobah su dozvolili da napadač Dinama zabije kraj njih“, ističe autor koji kasnije u tekstu konstatira da se Chelsea ipak uspio stabilizirati i okrenuti rezultat u nastavku.

Što mislite o Dinamovom nastupu u Ligi prvaka?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider