Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kad je Livaković na razini...

Dinamo je pokazao karakter, ali igra nije bila dobra: Modri moraju podići formu, čekaju ih ambiciozni suparnici

Dobro je što se utakmice 3. pretkola igraju tek sredinom rujna. Modri će imati vremena posložiti se i uhvatiti formu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je nakon trilera jedanaesteraca prošao Cluj i plasirao se u 3. pretkolo Lige prvaka.

Modri će biti nositelji u 3. pretkolu, a tamo ih čekaju ambiciozni klubovi: Molde, Midtjylland, Ferencvaros, Omonia ili Dinamo Brest. Ždrijeb je na rasporedu 31. kolovoza, a igrat će se jedna utakmica 15. ili 16. rujna. Neki favoriti nisu prošli, prije svih tu mislimo na slavni škotski klub.

gol expired Mamić nakon dramatičnog Dinamova prolaska: "Imali smo više koncentracije, presretni smo" divider

Dinamov znanac od prošle sezone Ferencvaros pobijedio je u gostima Celtic, a Midtjylland bugarski Ludogorec, dok je ciparska Omonia izbacila Legiju. Molde je slavio kod Celja, a Brest je kod kuće jedva pobijedio Sarajevo.

Teško je reći tko bi najviše odgovarao Modrima, ali čini se da je bjeloruski Brest u tom društvu najbolji izbor. Koga god dobili, Modri će biti favoriti. Sve nabrojene momčadi barem su na papiru slabije.

gol expired Slavlje nakon trilera u Transilvaniji: Pjesma se orila svlačionicom Dinama divider

Međutim, Dinamo će morati podići formu. Modri su u Cluju opet pokazali da imaju čvrst karakter, od gotovog su napravili poček i opet su se uspjeli vratiti.

Teško je to psihološki izdržati, tu im dajemo veliki plus, ali mora se reći da igra nije bila dobra. Obje su momčadi puno griješile, bio je to pravi festival pogrešaka.

Da je Dinamo bio barem blizu svoje prošlojesenske razine, prošao bi prosječne Rumunje s puno manje muke. Naravno, koronakriza je utjecala na sve, pa i na hrvatskog prvaka, ali to nije jedini razlog osjetnog pada forme. Modri se ne smiju vaditi samo na to. 

gol expired Dva velika iznenađenja u Ligi prvaka: Na domaćem terenu nokautirani Celtic i Legia! divider

Dobro je što se utakmice 3. pretkola igraju tek sredinom rujna. Reprezentativna stanka stiže u pravo vrijeme. Modri će imati vremena posložiti se i uhvatiti formu. Trebat će i sreće u ždrijebu jer jasno je da nije isto igrati s danskim ili bjeloruskim prvakom.

Livaković je još jednom pokazao da ima jako čvrste živce. Nije se raspao nakon što je primio jeftin gol. Na kraju je izrastao u junaka. Dinamov vratar bit će jedan od glavnih zaloga optimizma i u nadolazećim iskušenjima.

Kad je Livaković na razini, Dinamo teško gubi u susretima s protivnicima koji su kvalitativno ispod njega.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider