Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Borba za naslov

Dinamo ima meč loptu, ali Računica poručuje: "Napravit ćemo sve da im pomrsimo račune"

Sutra od 19 sati Dinamo i Šibenik igraju 35. kolo Prve HNL na Šubićevcu.

Nakon nekoliko propuštenih prilika, teniskim rječnikom izrečeno, Dinamo će u sklopu 35. kola Prve HNL protiv Šibenika imati novu match loptu za 23. naslov prvaka Hrvatske.

Zato trener zagrebačkog sastava Ante Čaćić smireno, ali odriješito poručuje:

"Dinamo je favorit. Dinamo zna zbog čega ide u Šibenik. Dat ćemo sve od sebe da se u Zagreb vratimo kao prvaci".

Trener Dinama ništa ne zamjera Računici

Na putu do tog cilja stoji im momčad koju trenira Hajdukova HNL ikona, Dean Računica. Prije samo pet kola umalo je uzeo bod Hajduku na Poljudu. Izgubili su pogotkom Josipa Eleza u 87. minuti susreta, a Računica je tada izjavio da se nada da će taj pogodak pogurati Hajduk do toliko željenog naslova prvaka.

gol expired VIDEO Hajduk gubio na Poljudu pa preokretom svladao Istru i ostao u igri za naslov prvaka divider

"Računica je dugo igrao u Hajduku. Mogu razumjeti da svom bivšem klubu želi sve najbolje, ali on je dobro pripremio svoju momčad za utakmicu u Splitu. Izgledali su odlično, praktički su utakmicu izgubili pred sam kraj", kazao je trener Dinama pa dodao:

"Nemam mu ja šta zamjerati. Mislim da nema nikakve zle namjere".

Šibenčane ljute kuloarske priče

A zle namjere očigledno baš Dean Računica vidi u kuloarskim pričama o tome hoće li Šibenik igrati za Hajduk ili pak za Dinamo.

"Stvarno sam više umoran od tih pitanja i razgovora na tu temu. Igrat ćemo utakmicu za sebe, ni za koga drugog i tako ćemo izaći na teren", kazao je Računica.

Dakako, zanimljivosti ne nedostaje. Dapače, evo još jedne koju je prokomentirao kolumnist portala gol.hr, Ivica Medo, a to je eventualna mogućnost da Hajduk financijski stimulira Šibenik da otkinu koji bod Dinamu.

gol expired VIDEO Četiri gola u Koprivnici, Krstanovićev za preokret Slavena protiv Rijeke bio je spektakularan divider

"Stimuliraš nekog da bude bolji. Zašto bi to bilo protuzakonito?", kazao je Medo pa dodao:

"Ali ostaje to moralno pitanje. Zbog toga što tu prednosti imaju klubovi s puno novca na raspolaganju. Manji klubovi ne mogu potaknuti veće klubove novcem. Zbog toga je to moralno pitanje, ali ono zasad nije zabranjeno".

Loši rezultati protiv vodeće četvorke

Ono što Hajdukovim navijačima u kontekstu tih želja neće biti drago čuti je Šibenikova statistika ove sezone protiv vodeće četvorke.

U 15 utakmica osvojio je samo tri boda za razliku od prošle sezone kad su ih osvojili 11. Čak je i posljednjeplasirani Hrvatski dragovoljac osvojio bod više.

No, Računica se time ne opterećuje i ima jasan cilj:

"Izaći na teren i ne bojati se onog što se eventualno može dogoditi. Ponavljam, mi ćemo napraviti sve da im pomrsimo račune".

Ne pomrse li, Dinamo će sutra slaviti novu titulu...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider