Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Livaja dva, Krovinović jedan

VIDEO Hajduk gubio na Poljudu pa preokretom svladao Istru i ostao u igri za naslov prvaka

Hajduk je pobijedio Istru 1961 sa 3:1 u 35. kolu Hrvatski Telekom Prve lige.

U 35. kolu Prve HNL na Poljudu je Hajduk s 3:1 pobijedio Istru 1961 i približio se vodećem Dinamu na samo bod zaostatka uoči nedjeljnog gostovanja Modrih u Šibeniku.

Ukoliko Zagrepčani osvoje sva tri boda na Šubićevcu, obranit će naslov prvaka. Ako se spotaknu, onda će odluka o novom prvaku pasti u posljednjem kolu kada se na Maksimiru sastaju Dinamo i Hajduk.

Neopterećeni gosti iz Pule poveli su preko Mahmouda Abdallahija (15), ali Hajduk je preokrenuo s dva gola Marka Livaje (45+2-11m, 51-11m) iz kaznenih udaraca, da bi konačni rezultat postavio Filip Krovinović (53).

Na gotovo ispunjenom Poljudu igrači Hajduka su ušli u utakmicu s pristupom "lako ćemo" što im se obilo o glavu u 15. minuti kada je Abdallahi Mahmoud presjekao dodavanje Eleza za Ferra na sredini igrališta, sjurio se prema kaznenom prostoru i svladao Lovru Kalinića.

Istra 1961 povela protiv Hajduka na Poljudu

Niti primljeni pogodak nije probudio Hajduk koji u prvih pola sata nije odigrao niti jednu smislenu akciju, štoviše gosti su još dva puta zaprijetili mogućim povećanjem prednosti.

Ipak, u samoj završnici prvog poluvremena sve se promijenilo, sudac Zdenko Lovrić je nakon više od pet minuta konzultacija s VAR-om i pregledavanja snimke ustanovio kako je "sendvič" u kojemu se našao Marin Ljubičić između gostujućeg vratara Majkića i stopera Perkovića na rubu peterca podložan najstožoj kazni, a siguran izvođač bio je najbolji strijelac prvenstva Marko Livaja.

Livaja izjednačio

Samo dvije minute potom Lovrić je i isključio Mahmouda dodijelivši mu drugi žuti karton jer je procijenio kako je s leđa startao na Lovrencsicsa.

Početkom drugog poluvremena Caseres je neoprezno u svom kaznenom prostoru povukao Grgića pa je Hajduk dobio još jedan kazneni udarac kojega je Livaja realizirao za 2:1.

Livaja zabio za preokret Hajduka

U 53. minuti već je bilo 3:1. Livaja je lijepo ostavio loptu za udarac s ruba kaznenog prostora Krovinoviću, a veznjak Bijelih je pogodio sam donji lijevi kut.

Krovinović pogodio za konačnih 3:1

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider