Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
superkup na otvaranju sezone

Rijeka pred vratima, a Dinamo vodi jednu drugu borbu: "Nadam se da će nas što više ostati"

Još samo dva dana ostala su do otvaranja nove domaće nogometne sezone. Dinamo i Rijeka sudarit će se u Superkupu, kao aktualni prvak i osvajač Kupa.

Dinamo se priprema za Superkup (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Nogometaši Dinama i Rijeke uigravaju i posljednje detalje uoči službenog početka sezone. Njih već u subotu očekuje prvi pravi ispit: Superkup u Zagrebu.

Nogometaši Rijeke uoči tog su susreta vrlo dojmljivom izvedbom zaključili seriju pripremnih utakmica. Svladali su ciparskog prvaka APOEL s 4:1. Protiv fizički jake momčadi Riječani su pokazali da će biti spremni za subotnje otvaranje sezone s Dinamom. No, u Maksimiru straha nema.

"Nadam se da ćemo osvojiti Superkup kako bi na najbolji mogući način krenuli u novu sezonu. Kao što sam rekao, pripreme su prošle odlično, tako da idemo utakmicu po utakmicu. Idemo sad osvojiti Superkup, pa dalje krenuti kao što smo i prošle sezone", rekao je veznjak Dinama Šunjić u razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV Anitom Kajtazi-Roth.

Nada da će ostati u što većem broju

Sezona počinje, a prijelazi rok tek se zahuktava. Iako je Dani Olmo još igrač maksimirskog kluba, pitanje je koliko će to dugo još biti. U raznim se transfernim kombinacijama spominju i Izet Hajrović, Amer Gojak, ali i Dominik Livaković.

"Puno priče, ali ja se koncentriram samo na Rijeku, a ovo drugo ćete saznati na vrijeme. Tu već godinu dana treniram i Dinamo mi je. Sve mi je dao i samo sam koncentriran na Rijeku i na utakmce u Europi. Ljeto je stvarno najbitnije Dinamu, a tako će biti i ovog puta", rekao je Livaković.

"Svaki igrač je bitan i mi dišemo kao jedan veliki složni kolektiv. Nadam se da ćemo ostati u što većem broju", nadovezao se Amer Gojak.

Od mogućih dolazaka, zasad - ništa. Dinamo je ostao bez reprezentativca BiH Eldara Ćivića, koji je završio u mađarskom Ferencvarosu. Trener Bjelica nada se kako se isto neće dogoditi i sa Lukom Ivanušecom, koji bi u Maksimir trebao stići iz Lokomotive.

Gvardiol potpisao novi ugovor

Za sada je s talentiranim 17-godišnjakom Joškom Gvardiolom potpisan je novi ugovor.

"Super sam se snašao. Cijela momčad mi je pomogla i odlično me primila. Pripreme su prošle super i uz puno pozitivne energije prolazim prilagodbu", kazao je Gvardiol.

* Vidite li se u momčadi?

"Pa vidim se. Ali nije na meni odluka nego na treneru Bjelici. Kako god odluči ja ću biti zadovoljan i trenirati dalje", zaključio je.

Na Maksimiru će, barem za sada, trenirati i dalje i svi ostali prvotimci Dinama.

Luis Figo za IN magazin i GOL.hr Luis Figo otkrio: "Promijenio bih mnoge pogrešne odluke. Ronaldo nije ambiciozan" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider