Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
stiže pomoć iz maksimira

Vrijedne donacije zdravstvenom sustavu i bolnicama: Dinamo pomaže u borbi protiv koronavirusa i posljedica potresa

Dinamo je odlučio pomoći u borbi protiv nevolja koje su snašle Hrvatsku i Zagreb.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je na službenoj web-stranici objavio da je odlučio donacijama pomoći zdravstvenom sustavu. Dinamova pomoć stiže u jeku borbe protiv koronavirusa i jakog potresa koji je u nedjelju pogodio Zagreb, oštetivši pritom i nekoliko bolnica.

U nastavku prenosimo njihovo priopćenje.

"Odlukom Uprave Građanskog nogometnog kluba Dinamo u ovim teškim trenucima i izvanrednoj situaciji u Hrvatskoj, klub je odlučio pomoći u borbi protiv epidemije koronavirusa i posljedica velikog potresa koji je zadesio Zagreb.

Dinamo je simbol grada Zagreba i klub koji je uvijek bio spreman pomoći drugima u nevolji, a posebno u kriznim trenucima kada je iznad svega potrebno zajedništvo, razumijevanje, podrška i pomaganje.

gol expired Ne ide sve prema planu Dinamovih čelnika: Igrači odbili smanjenje plaća? divider

Hrvatska se nalazi u nezapamćenim kriznim trenucima uzrokovanim epidemijom koronavirusa i razornim potresom koji je pogodio prije nekoliko dana naš Zagreb, ali u ovoj nesreći naša je zemlja i naši su ljudi još jednom pokazali da imaju ogromno srce, veliku hrabrost i da imamo na tisuće heroja... ujedinjeni, hrabri, složni i svi do jednoga - pravi heroji. Na nama je da odgovornim djelovanjem pomognemo zajednici, ustanovama i pojedincima u velikoj borbi koju vodimo svi zajedno.

Odlukom Uprave GNK Dinamo klub će izdvojiti financijska sredstva za kupovinu dva potpuno opremljena sanitetska vozila koja ćemo staviti na raspolaganje zdravstvenom sustavu na način i opseg sukladan njihovoj procjeni.

Klub će ujedno donirati 250.000,00 kuna za obnovu Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici koja je oštećena u potresu kao i 250.000,00 kuna za KBC Zagreb, klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj ulici koja je također stradala u razornom potresu."

Dinamo se ranije zahvalio djelatnicima jer su pristali na smanjenje plaća - svima osim igračima prve momčadi, koji su, kako saznajemo, odbili prijedlog koji je pred njih stavila Uprava kluba.

gol expired Jedan od najbogatijih klubova svijeta donirao "sramotno malo" za pomoć, Federer uplatio milijun divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider